Osmaniye’de hafızlık eğitimi gören Mehmet Asaf Çakmak, biriktirdiği harçlıklarla kurban bağışında bulunarak Filistinli kardeşlerine destek oldu. Küçük yaşta örnek bir davranış sergileyen genç hafız, takdir topladı.
Osmaniye İl Müftülüğü’ne bağlı Bestami Aksu Hafızlık Kur’an Kursu öğrencilerinden Mehmet Asaf Çakmak, Filistin’de zulüm gören mazlumlara destek amacıyla anlamlı bir bağışta bulundu.
Küçük yaşına rağmen büyük bir vicdan örneği sergileyen Mehmet Asaf, biriktirdiği harçlıklarıyla aldığı kurban hissesini Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla Filistin’e bağışladı.
Mehmet Asaf’ın bu duyarlı davranışı, hem arkadaşları hem de hocaları tarafından büyük takdir topladı.
Genç yaşta yaptığı bu bağış, hafızlık eğitimi alan çocukların manevi olgunluğunu ve paylaşma bilincini bir kez daha gözler önüne serdi.
Osmaniye İl Müftüsü Ali Çakmak, bu örnek davranıştan dolayı Mehmet Asaf’a teşekkür ederek şu açıklamada bulundu:
“Genç yaşta böyle bir bilinçle hareket eden evladımız Mehmet Asaf Çakmak’ı gönülden tebrik ediyorum.
Kur’an-ı Kerim’le hemhal olan bir gencin, mazlum kardeşlerini unutmaması bizleri son derece duygulandırdı ve gururlandırdı.
Bu davranış, ümmet bilincinin ve paylaşma ruhunun ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.
Rabbim kendisinden razı olsun, sayısını artırsın.”
İl Müftüsü ayrıca tüm gençlere Mehmet Asaf’ın bu örnek davranışını örnek almaları çağrısında bulundu.
Yorum Yazın