Osmaniye Belediyesi FıstıkFest
21 Ekim 2026, Çarşamba
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Gaziantep’te Az Görme Rehabilitasyon Merkezi Kuruluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep’te Az Görme Rehabilitasyon Merkezi Kuruluyor
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Ankara ve Gaziantep Üniversiteleri iş birliğiyle az gören bireyler için rehabilitasyon merkezi kuruyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Ankara Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi iş birliğiyle görme kaybı yaşayan bireylerin yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen Az Görme Rehabilitasyon Merkezi için protokol imzalandı.

Merkez, Engelsiz Yaşam Merkezi bünyesinde hizmet verecek.

Az Görme Rehabilitasyon Merkezi, tıbbi tedavi sürecini tamamlayan bireylerin günlük yaşam becerilerini geliştirmeyi, mevcut görme seviyelerini en üst düzeye çıkarmayı ve bağımsız yaşamlarını desteklemeyi amaçlıyor.

Türkiye’de Ankara Üniversitesi’nden sonra ikinci merkez olarak Gaziantep’te açılacak tesis, bölgeye önemli bir sağlık ve sosyal hizmet altyapısı kazandıracak.

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, çocukların koruyucu ve tedavi hizmetlerini yürütecek; rehabilitasyon süreci ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Engelsiz Yaşam Merkezi tarafından sağlanacak.

Merkezin bilimsel ve teknik desteği Ankara Üniversitesi tarafından verilecek.

Protokol, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda imzalandı.

Törene; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Mesut Doğan, Gaziantep Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Kıvanç Güngör ve belediyenin ilgili birimlerinden yetkililer katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, iş birliğinin önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Teoriyle pratiği, bilimsel altyapıyla lojistik desteği bir araya getirdiğimizde ne kadar hızlı ilerlediğimizi görüyoruz.

Ankara Üniversitesi’nde çok önemli bir çalışma yürütülüyor.

Biz de onların deneyimlerinden faydalanarak Engelsiz Yaşam Merkezi’nde bir katı tamamen bu işe ayırdık.

Yeni yılın başında merkezimizi hocalarımızla birlikte açacağız.

Bir çocuğun gözünün ışığının artmasına vesile olmanın mutluluğunu yüreğimde hissediyorum.”

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, yapılan iş birliğinin hem akademik hem insani yönüne vurgu yaparak şunları söyledi:

“Ankara Üniversitesi olarak uzun süredir Az Görenler Rehabilitasyon Merkezi işletiyoruz. Rehabilitasyon, insanı toplumla buluşturan bir hizmettir.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin bu girişimiyle çok daha fazla insana ulaşılacak.

Bizim belirlediğimiz çıtayı daha da yükseltecek bir merkez kurulacağına inanıyorum.”

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Mesut Doğan, projeye bilimsel destek sağlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek,

“Ankara Üniversitesi’nin örnek uygulamasını Gaziantep’e kazandırmak bizim için gurur verici.

Bilimsel altyapımızı ve insan kaynağımızı bu merkez için seferber ediyoruz.

Şehrimize değer katan her projede yer almaktan mutluluk duyuyoruz,” ifadelerini kullandı.

Merkezin 2026 yılının başında faaliyete geçmesi planlanıyor.

Açılışın ardından bölgedeki az gören bireyler, tıbbi tedavi sonrası yaşam becerilerini geliştirecek profesyonel rehabilitasyon hizmetlerine erişim sağlayabilecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt Belediyesinden Derman Çarşı ile binlerce vatandaşa destek Önceki Haber

Esenyurt Belediyesinden Derman Çarşı ile...

Başkan Tahmazoğlu, Evlilik Okulu çiftleriyle buluştu Sonraki Haber

Başkan Tahmazoğlu, Evlilik Okulu çiftler...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar