160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden 15 Yaşındaki Nakşin’e Umut Eli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden 15 Yaşındaki Nakşin’e Umut Eli
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, doğuştan kolları dirsek altından, bacakları ise diz altından olmayan ve eğitimini evde sürdüren 15 yaşındaki lise öğrencisi Nakşin Özdemir’in protezlerini yeniletecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, doğuştan kolları dirsek altından, bacakları ise diz altından olmayan ve eğitimini evde sürdüren 15 yaşındaki lise öğrencisi Nakşin Özdemir’in protezlerini yeniletecek.

Van’ın Tuşba ilçesinde yaşayan Nakşin’in protez ihtiyacını öğrenen Başkan Şahin, gerekli çalışmaları başlattı.

Şahin’in talimatıyla Nakşin’e ulaşan Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Eyüp Yıldız ile Ortez ve Protez Merkezi Uzmanı Yunus Emre Şahin, genç kızın protez ölçümlerini yaptı.

Yeni protezleri hazırlanırken, Nakşin ve ailesi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin misafiri olacak.

Tüm konaklama ve yol masrafları belediye tarafından karşılanacak olan Nakşin, Gaziantep’te bir hafta geçirerek tedavisini tamamlayacak.

Evde öğretmenleri aracılığıyla eğitim gören ve yaklaşık bir yıldır protez kol ve bacak kullanan Nakşin, boyunun uzaması ve kilo alması nedeniyle eski protezlerini kullanamaz hale gelmişti.

Bu nedenle yeni protezlerine kavuşacağı için büyük sevinç yaşayan Nakşin Özdemir, Başkan Fatma Şahin ve ekibine teşekkür ederek duygularını dile getirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 2019 yılından beri hizmet veren Ortez ve Protez Merkezi, bugüne kadar yüzlerce kişiye umut oldu.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında uzuvlarını kaybeden yaklaşık 500 depremzede, bu merkezden aldıkları ortez ve protezlerle yeniden hayata tutundu.

Başkan Fatma Şahin’in liderliğinde engelliler ve dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bir yandan toplumsal dayanışmayı güçlendirmeye devam ederken, diğer yandan gençlere ve çocuklara umut ışığı olmaya devam ediyor.

Yeni protezlerinin hazırlanması için gerekli ölçümleri tamamlanan Nakşin Özdemir, 10 Aralık 2024 tarihinden itibaren Gaziantep’e gelerek tedavi sürecine başlayacak.

Başkan Şahin ve ekibinin bu desteği, engelli bireylerin yaşam standartlarını yükseltmeye yönelik örnek bir adım olarak değerlendiriliyor.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysaldan şiddete karşı çözüm çağrısıÖnceki Haber

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysaldan...

İşte Türkiyenin en soğuk yeri, termometreler -17,6yı gösterdiSonraki Haber

İşte Türkiyenin en soğuk yeri, termometr...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar