Posta Gazetesi Yazarı Hakan Çelik, Osmaniye’nin sanayi, tarım, spor ve kültürel potansiyelini köşesine taşıdı. Çelik, Osmaniye’nin geleceğin yıldız şehirleri arasında yer aldığını vurguladı.
Posta Gazetesi Yazarı Hakan Çelik, köşe yazısında Osmaniye’nin sanayiden tarıma, spordan kültüre kadar birçok alanda sahip olduğu potansiyeli gündeme taşıdı.
Çelik, Osmaniye’nin çoğu zaman hak ettiği ilgiyi görmediğini ancak geleceğin parlayan şehirleri arasında yer aldığını vurguladı.
Çelik, Osmaniye’nin Çukurova’nın bereketli toprakları ve Akdeniz’in sıcak rüzgârları arasında özel bir coğrafyada bulunduğunu belirterek şehrin hem tarihsel birikimi hem de bugünün dünyasına entegre olabilecek güçlü potansiyeli olduğunu ifade etti.
Yazıda, Osmaniyespor FK Başkanı Mahmut Altay Kobaner ve iş dünyasının önemli isimlerinden İsmihan Kobaner ile ailesinin şehre sağladığı katkılar öne çıkarıldı.
Çelik, Osmaniyespor’un gençlere ilham veren bir güç olduğunu ve şehrin sosyolojik yapısında önemli bir yere sahip olduğunu aktardı.
Osmaniye’nin adının ulusal gündemde yer almasına katkı sağlayan önemli isimlerden biri olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gösterildi.
Bahçeli’nin Osmaniyespor’un onursal başkanı olarak memleketine sahip çıktığını belirten Çelik, Bahçeli’nin eğitimden spora, sağlıktan kültüre kadar birçok alanda Osmaniye’nin görünürlüğüne katkı sağladığını yazdı.
Osmaniye’nin kültürel dokusuna da dikkat çeken Çelik, Karatepe-Aslantaş Açık Hava Müzesi, zengin mutfak kültürü ve arkeolojik değerlerin şehre ayrı bir kimlik kazandırdığını söyledi.
Çelik, sporun gençleri bir araya getiren gücü ile kültürün hafızasının birleşmesi halinde Osmaniye’nin turizmde de öne çıkabileceğini vurguladı.
Osmaniyespor’un, Samet Aybaba gibi futbolun duayenlerinden aldığı destekle Anadolu’dan yükselen bir örnek olabileceğini belirten Çelik, sporun aidiyet duygusuyla Osmaniye’nin geleceğe daha güvenle bakabileceğini ifade etti.
Yorum Yazın