160x600
27 Haziran, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Frekanslarını ölçerek şifalı bitkileri araştırıyor, kayıt altına alıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Frekanslarını ölçerek şifalı bitkileri araştırıyor, kayıt altına alıyor
Abone ol
Kahramanmaraş’ta Emekli Jandarma Subayı, Doğadaki Bitkilerle Frekans Halinde Olup şifalı Bitkileri Araştırıyor

Kahramanmaraş’ta emekli astsubay, doğada şifalı bitkileri araştırıp frekanslarını ölçerek tek tek kayıt altına alarak geleceğe taşımaya çalışıyor.

Kentte yaşayan emekli jandarma astsubayı Mustafa Uludağ, Türkiye’nin dört bir yanındaki dağları gezerek şifalı bitkiler üzerine araştırmalar yapıyor. Çocukluğundan merak saldığı atalarından gelen bilgileri modern yöntemlerle geliştiren Uludağ, bitkilerin frekanslarını ölçerek şifa potansiyellerini inceliyor. Her bölgenin kendine has bitkilerini kayıt altına alan Uludağ, bu bilgileri gelecek nesillere aktarmak için bir arşiv oluşturuyor.

Astsubay emeklisi Mustafa Uludağ, "Anadolu’nun kadim şifacılarından öğrendiklerimi not alıyorum. Çobanlardan köy hekimlerine kadar birçok kişiden bilgi topladım. Şimdiye kadar bin bitkinin frekansını ölçtüm, hedefim 8 bin bitki. Üniversitelerden akademisyenlerin destek verdiği çalışmalarımı bir kitap haline getirmeye hazırlanıyorum" dedi.

Şifalı bitkilerin korunması gerektiğine değinen Uludağ, "Bitkilerin bir dalını alırım, diğerine dokunmam. Köklerini söküp bitkinin soyunu tüketmem. Doğa bana lazımsa, ben de ona saygı göstermeliyim. Bu hassasiyetiyle hem bitkileri hem de ekosistemi koruyorum" diye konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
20 günlük ömrü var, zarar vermenin cezası 244 bin liraÖnceki Haber

20 günlük ömrü var, zarar vermenin cezas...

Fenerbahçe ile Galatasaray kupada 27. randevudaSonraki Haber

Fenerbahçe ile Galatasaray kupada 27. ra...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar