160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Fındık alanında iş birliği protokolü yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fındık alanında iş birliği protokolü yapıldı
Abone ol
Düzce üniversitesi, Akçakoca Belediyesi’yle Fındıktan ürün Elde Etme Ve Pazarlama çalışmaları Alanında Iş Birliği Protokolü Imzaladı

DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi, Akçakoca Belediyesi’yle fındıktan ürün elde etme ve pazarlama çalışmaları alanında iş birliği protokolü imzaladı.

İş birliği protokolünü Düzce Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir imzalarken, Akçakoca Belediyesi adına Belediye Başkanı Fikret Albayrak imzaladı. Ülkemizin ve özellikle Akçakoca bölgesinin fındık tarımına katkı sağlaması hedeflenen iş birliği projesiyle; fındıktan entegre ürünler elde etme ve pazarlama çalışmaları başta olmak üzere, fındıkta organik gübreleme, budama ve bakım, fındık zararlılarıyla mücadele ve doğal yenilebilir yeni fındık ürünleri geliştirme gibi çalışmaların hayata geçirilmesi planlanıyor.

Protokol kapsamındaki ortak faaliyetler, Düzce Üniversitesi Fındık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜFAM) Akçakoca Arabacı Köyü’nde bulunan binasında yürütülecek. Düzce Üniversitesi ile Akçakoca Belediyesi birbirlerine eğitim ve danışmanlık hizmetleri sağlayabilecek. Akademik çevreler ve ilgili sektör katılımcılarının da yer alabileceği çalıştay, eğitim, seminer ve konferanslar düzenleyebilecek.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, iş birliği protokolünün hayırlı olmasını temenni ederek, fındıktan katma değerli yeni ürünler üretme, pazarlama ve bakım gibi birçok konuda yapılacak ortak çalışmaların bölgeye değer katacağını vurguladı.

İmza törenine; Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Akçakoca Kaymakamı Deniz Pişkin, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak ile Araştırma Dekanı/ Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Emine Tekin, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kütük, İletişim ve Tanıtım Koordinatörü Öğr. Gör. Duygu Özdemir Cömert, Akçakoca Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arif Güngör, Fındık Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜFAM) Müdürü Doç. Dr. Şemsettin Kulaç ile Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Züleyhan Baran katıldı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çorumda 2025 yılı içme suyu ve toplu taşıma ücretleri belirlendi: Maliyetlerin altında fiyat politikası uygulanacakÖnceki Haber

Çorumda 2025 yılı içme suyu ve toplu taş...

Yozgatta 857 işletme denetlendiSonraki Haber

Yozgatta 857 işletme denetlendi

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar