25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5827
EURO34.9688
ALTIN2424.2

Feride Demir: Pandemi sürecinde, kadınların işgücü arttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Feride Demir: Pandemi sürecinde, kadınların işgücü arttı
Abone ol
Osmaniye İş Kadınları Derneği Yönetim kurulu Başkanı Feride Demir, Pandemi sürecinde kadınların iş gücünün arttığını ve çalışma koşullarının ağırlaştığını söyledi.

Osmaniye İş Kadınları Derneği Yönetim kurulu Başkanı Feride Demir, Pandemi sürecinde kadınların iş gücünün arttığını ve çalışma koşullarının ağırlaştığını söyledi.

Dernek Başkanı Demir yaptığı açıklamada,  ‘’Kadınların sağlıksız çalışma şartları, yetersiz sosyal güvenceleri, maruz kaldıkları ayrımcılıklar gibi toplumsal cinsiyet eşitliğinin önünde engel oluşturan sorunları için uzun vadeli ve kalıcı çözümlerin bulunması gerektiğini vurguladı.

Demir açıklamasında; “Covid-19'u  kadınlarımızı daha fazla ve daha olumsuz etkilemiştir.  Salgın döneminde evden çalışmanın ve ev içinde geçirilen zamanın artmasıyla, kadınlar ve kız çocuklarının üzerindeki bakım yükümlülükleri ve ev işlerine harcanan zamanın arttı. Kadınlar ve kız çocukları aynı zamanda artan oranda aile içi şiddetle mücadele etmek zorunda kaldı.2020 yılında 327 günde en az 253 kadın öldürüldü, en az 715 kadın şiddete maruz kaldı. Öldürülen kadınların %65’i eş, eski eş, sevgili tarafından; %48’i kendi evlerinde öldürüldü.”dedi.

Cinsiyet eşitliğinin toplumsal boyutunun yanı sıra iş dünyası boyutuna da dikkat çeken Feride Demir, COVID-19 salgınının restoran ve oteller gibi kadın istihdam oranlarının yüksek olduğu hizmet sektörleri üzerinde büyük bir olumsuz etkiye neden olduğunu, diğer yandan ekonomik açıdan daha dezavantajlı bir durumda bulunan çalışan annelerin üzerindeki baskıyı artırdığını ifade etti.

Demir , kadın istihdamının desteklenmesi, iş dünyasında kadınların güçlendirilmesi ve kadın girişimciliğinin desteklenmesinin de önem taşıdığını İŞKAD olarak danışmanlık faaliyetlerine hız verdiğini sözlerine ekledi.

Demir sözlerini şöyle tamamladı:

“Kadın esnaf ve işletmeciler pandeminin başından bu yana kepenk kapatmamak için sürekli olarak borca sürüklenmiş, kredi borçlarını başka kredi borçlarıyla ödemeye mecbur kalmış; dükkân kirası, faturalar, sürekli zamlanarak artan giderleri karşılamaya çalışmışlardır.  Genellikle küçük ölçekli ve az sayıda kişinin çalıştığı kadınlara ait iş yerleri pandemiden en çok etkilenen sektörler olmuş, bir çok kadın esnaf ve işletmeci gelir kaybı desteği ve kira desteği alamamış, almış olanlar da desteğin oldukça cüzi olması sebebiyle giderleri karşılayamamıştır.  Bu süreçte sayısı belirsiz çok sayıda kadın esnaf ve işletmeci işyerlerini kapatmak zorunda kalmıştır. Kadınların yaşadığı olumsuz etkilerin bir an önce çözüme ulaştırılması gerekmektedir.”

Dünya Kadınlar günü nedeniyle Osmaniye İş kadınları derneği yönetim kurulu başkanı Feride Demir ‘’  Bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, eşitlik, özgürlük ve mutluluk dolu bir yaşam sürmelerini diliyorum’’dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar