160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Evlat nöbetine 347inci aile katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Evlat nöbetine 347inci aile katıldı
Abone ol
TERÖR ÖRGÜTÜ PKK TARAFINDAN DAĞA KAÇIRILAN ÇOCUKLARI İÇİN HDP İL BİNASI ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ SÜRDÜREN AİLE SAYISI 347'YE YÜKSELDİ.

Terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemini sürdüren aile sayısı 347’ye yükseldi.


Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019’da başlattığı oturma eylemi, bin 207’nci gününde de devam ediyor. Ailelerin direnişine son olarak Erzurum’da 8 yıl önce 17 yaşındayken kandırılarak dağa götürülen Ömer Sait’in babası Abdullah Yılmaz katıldı. Baba Yılmaz, 8 yıldır oğlundan haber alamadığını belirterek, oğlunun çözüm sürecinde kaybolduğunu anlattı. Yılmaz, "Oğlum çözüm sürecinde kayboldu. Örgüt tarafından kaçırıldı, bir daha da haber alamadım. Annesi hasta, oğlumuzun gelmesini bekliyor. Kimse sana bir şey yapmıyor, evine dön gel. Nasıl kandırıldığını bilmiyorum ama kandırıldı. Lise 3. sınıfa gidiyordu, çok başarılı bir öğrenciydi. Okulda birinciydi. Öğretmenleri ’Ömer Sait gibi örnek bir öğrencimiz yok, onu seviyoruz’ diyorlardı. Oğlumun eve dönmesini istiyorum. Onun yeri evidir, annesinin yanıdır" dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Varank: “Taş üstüne taş koyan kim varsa, bilsin ki; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onların yol arkadaşıdır”Önceki Haber

Bakan Varank: “Taş üstüne taş koyan kim...

Avcılar E-5te polisin dur ihtarına uymayan 4 hırsız, ortalığı savaş alanına çevirdiSonraki Haber

Avcılar E-5te polisin dur ihtarına uymay...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar