19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.601
EURO34.8135
ALTIN2500.7

Erzurumda yoğun kar yağışı etkili oluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erzurumda yoğun kar yağışı etkili oluyor
Abone ol
YARIYIL TATİLİNİN ARDINDAN KAR YAĞIŞI NEDENİYLE EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLEN ERZURUM'DA SABAH SAATLERİNDEN İTİBAREN ETKİSİNİ ARTIRAN YOĞUN KAR YAĞIŞI, HAYATI OLUMSUZ YÖNDE ETKİLEMEYE DEVAM EDİYOR.

Erzurum’da yoğun kar yağışı etkili oluyor.


Yarıyıl tatilinin ardından kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verilen Erzurum’da sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.


Araç ve yaya trafiğinde aksamaların yaşandığı Erzurum’da yerel yönetimler cadde ve kaldırımlarda karla mücadele çalışmasını sürdürüyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde havanın kar yağışlı geçeceği ve yağışların zaman zaman kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile buzlanma ve don olayı görüleceğinin tahmin edildiği belirtildi.


Erzurum’un güney kesimleri ile Erzincan çevrelerinde yer yer yoğun sabah saatlerinden itibaren bölgemizin diğer kesimlerinde kuvvetli kar yağışı beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi) karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.


Öte yandan, sabah saatlerinden itibaren Ardahan’da kuvvetli (40-60 kilometre/saat) ve Erzurum, Erzincan Bayburt çevrelerinde fırtına (60-80 kilometre/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.


Bölgede yüksek kar örtüsü bulunan eğimli dik yamaçlarda çığ riski olduğundan, yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtilen açıklamada, "Bölgemiz genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta sürücüler olmak üzere vatandaşlarımızın ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ünlülerden geçmiş olsun paylaşımıÖnceki Haber

Ünlülerden geçmiş olsun paylaşımı

Aydında kara kış etkisini gösterdiSonraki Haber

Aydında kara kış etkisini gösterdi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar