160x600
07 Temmuz, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden ÇKS uyarısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden ÇKS uyarısı
Abone ol
Erzincan Il Tarım Ve Orman Müdürlüğü, çiftçileri Uyararak 2024 Yılı Için çiftçi Kayıt Sistemi’ne (çks) Başvurunun 2 Ocak'ta Sona Ereceğini Duyurdu

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçileri uyararak 2024 yılı için Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) başvurunun 2 Ocak’ta sona ereceğini duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2002 yılında uygulamaya konulan Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) üreticilerin kaydolması ve kayıtlarını güncellemeleri sürüyor. Tarım ve Orman Bakanlığınca çiftçilere verilen tarımsal destekleme, teşvik ve hibe projelerine başvurabilmek, verilen düşük faizli kredilerden yaralanabilmek, TARSİM ürün sigortası yaptırabilmek için ÇKS kaydı zorunluluğu bulunuyor. Ayrıca tarımsal ürünlerin pazarlama imkanlarını artıracak, tüketiciye de makul fiyatlardan tarımsal ürünlerin ulaşmasını sağlayacak, alıcı ve satıcıyı bir araya getirerek tarımsal üretim ve ticarete ivme kazandıracak olan Dijital Tarım Pazarına katılabilmek için de üreticilerin ÇKS’ye kayıtlı olmaları gerekiyor.

2023 üretim yılında ÇKS başvurusu olan ve dosyadaki parsel bilgisi, belgeleri değişmeyen üreticiler, yeni ürün bilgilerini girerek 2024 üretim yılı ÇKS başvurularını E-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler. İlk defa müracaat eden çiftçilerden istenen belgelerle, üreticiler il-İlçe müdürlüklerine evraklarıyla birlikte giderek başvurularını yapacaklar.

Çiftçilerin tüm bu imkanlardan yararlanabilmeleri için son 2024 yılı için son başvuru tarihinin 2 Ocak 2024 olduğunu hatırlatan Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri çiftçilerin başvurularını muhtemel bir yoğunluk ile karşı karşıya kalmamaları için son güne bırakmadan yapmaları gerektiğini belirtti.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bitkisel yağ kullanımı ödül getirdiÖnceki Haber

Bitkisel yağ kullanımı ödül getirdi

Büyükkılıç: Katı Atık Transfer İstasyonunun ikincisini Develiye açıyoruzSonraki Haber

Büyükkılıç: Katı Atık Transfer İstasyonu...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar