09 Mayıs, 2024, Perşembe
DOLAR32.2568
EURO34.8485
ALTIN2420.1

Erkılınç: “Nitelikli yayınları ve istihdam olanaklarını koruyacağız”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erkılınç: “Nitelikli yayınları ve istihdam olanaklarını koruyacağız”
Abone ol
Afyonkarahisar'da düzenlenen Basın İlan Kurumu 32. Dönem 5. Genel Kurul Toplantısı'nda Genel Müdür Cavit Erkılınç önemli açıklamalarda bulundu.

Afyonkarahisar'da düzenlenen Basın İlan Kurumu 32. Dönem 5. Genel Kurul Toplantısı'nda Genel Müdür Cavit Erkılınç önemli açıklamalarda bulundu.

Erkılınç, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek, bölgedeki basın kuruluşlarına verilen ve halen devam eden destekleri anlattı.

Depremden etkilenen 130 gazete ve 58 internet haber sitesine 133 milyon TL resmi ilan ve reklam desteği verildiğini belirten Erkılınç, bu desteğin 4 ay daha uzatılacağını söyledi.

Erkılınç, Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği'nde değişiklik yapılacağını da açıkladı.

Değişikliklerle iletişim alanının dışındaki fakültelerden mezun ancak bu alanda yüksek lisans veya doktora yapmış olanların fikir işçisi kadrosuna doğrudan dahil edilmesi, köşe yazıları ile ilgili düzenleme, bekleme süresi, internet haber sitelerinin devri ve alan adlarının değişikliğine dair yeni düzenlemeler getirilecek.

Erkılınç, ayrıca gazeteci derneklerine 700 bin TL, azınlık gazetelerine ise 300 bin TL maddi kaynak aktarımı yapılmasının Genel Kurulun oylarına sunulacağını da kaydetti.

Basın mensuplarına ve basın kuruluşlarına yapılan desteklerin artırılmasına yönelik teklifleri de anlatan Erkılınç, basın mensuplarının talepleri doğrultusunda faizsiz borç para miktarının 12 bin TL'ye yükseltileceğini, gazete işletmelerine verilen kredi desteğinde ise faiz oranı değişikliğine gidileceğini belirtti.

Erkılınç, bir gazeteciler cemiyetinin deprem bölgesindeki basın kuruluşlarının sorunları konusunda hazırladığı rapordaki isnatları da değerlendirdi.

Erkılınç, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde resmi ilanların dağıtımını gerçekleştiren tek merci Basın İlan Kurumu'dur.

Dolayısıyla bu haksız, akıldan ve izandan yoksun suçlamaya cevap vermek istiyorum" ifadelerini kullanarak depremlerden sonra bölgedeki yayınlara yönelik hiçbir şekilde denetleme ve inceleme yapılmadığını, deprem öncesinde gerçekleşen ve yaptırım gerektiren 10 yayın hakkında işlem yapılmadığını,

29 yayın hakkında ise önce süresiz ötelenmiş, sonrasında ise gerçek manada depremden etkilenmeyen iki ilimizdeki 11 gazeteye işlem yapıldığını açıkladı.

Erkılınç, "Kurumumuz hiçbir döneminde yaptırım heveslisi olmamış, müeyyide peşinde koşmamıştır.

Buna en güzel örnek; depremden önceki 1 yıl içinde, bölgedeki 130 yayından 103'ünü, 109 kez yazılı ve sözlü şekilde hatalarını düzeltmeleri için iyi niyetle uyarmamızdır." diye konuştu.

BİK Genel Müdürü Erkılınç, "Hangi haber veya köşe yazısı üzerine resmi ilan verilmemekle tehdit edilen gazeteler veya gazeteciler kimlerdir bilmek istiyoruz.

Öyle ya mesele resmi ilan olduğuna göre, bu tehdidi Kurumumuzdan birilerinin yapması gerekir, bu arkadaşımız veya arkadaşlarımız kimdir, öğrenmek istiyoruz." şeklinde çağrıda bulundu.
 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karaman Belediyesi asfalt çalışmalarına hız kesmeden devam ediyorÖnceki Haber

Karaman Belediyesi asfalt çalışmalarına...

Buketlerin Bakımı : Uzun Süre Taze Kalmaları İçin İpuçlarıSonraki Haber

Buketlerin Bakımı : Uzun Süre Taze Kalma...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar