
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin Türkiye'nin üzerine düşeni yaptığını ve F-16 satışıyla ilgili ABD'den onay beklediklerini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin Türkiye'nin üzerine düşeni yaptığını ve F-16 satışıyla ilgili ABD'den onay beklediklerini söyledi.
Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, İsveç'in NATO üyeliği için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) onay verdiğini ve kendisinin de yasayı onayladığını hatırlattı.
ABD Başkanı Joe Biden'ın da F-16 satışının Temsilciler Meclisi'nde görüşülmesi için talimat verdiğini belirten Erdoğan,
"Orayı da bekliyoruz. Oradan gelecek olan netice F-16'ların Türkiye'ye gönderilme sürecini, tamir, bakım gibi süreçlerinin başlamasını sağlayacaktır." dedi.
Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile süreci takip ettiğini de sözlerine ekledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) İsrail aleyhine açtığı soykırım davasına ilişkin de değerlendirmede bulundu.
Erdoğan, Güney Afrika'nın Lahey'deki süreci yakından takip ettiğini ve kendilerinin de konuyu takip ettiklerini söyledi.
"Bizim hukukçular grubu Lahey'e gittiler. Takibimiz neticesinde Adalet Divanı ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden olumlu sonuçlar çıkacağını düşünüyorum.
İhtiyati tedbir kararının çıkacağını düşünüyoruz." diye konuştu.
Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'un önceki gün açıkladığı projeleri değerlendiren Erdoğan,
Kurum'un heyecan dolu ve İstanbul'un bütün konularına hakim olduğunu gördüğünü söyledi.
Erdoğan, "31 Mart'ta inşallah yeniden Murat Kurum ile yeniden İstanbul'u yaşayacağız." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın