29 Nisan, 2024, Pazartesi
DOLAR32.3687
EURO34.8022
ALTIN2439.7

Erdoğan, “Çanakkale Zaferi, Tarihin Şanlı Bir Destanıdır”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğan, “Çanakkale Zaferi, Tarihin Şanlı Bir Destanıdır”
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında, Türk milletinin büyük bir gurur ve heyecanla Çanakkale Zaferi'ni kutladığını belirten Erdoğan, destanın kahramanlarını rahmet ve tazimle andıklarını ifade etti.

Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi: "İstiklal Harbi'mizde, Kıbrıs Barış Harekâtı'nda, terörle mücadelede, 15 Temmuz'da vatanı için, bayrağı için canını feda eden güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza da bu vesileyle Allah'tan rahmet diliyorum.

İmanlı yürekler karşısında dünyanın en güçlü orduları Çanakkale'de hüsrana uğramış, inanç galip gelmiştir. Çanakkale Zaferi, dönemin en modern ordularını dize getiren 'Çanakkale Geçilmez' sözünü tarihe nakşeden şanlı bir destan olmuştur."

Ayrıca, kahraman askerlerin iman ve azminin, milletin üstün fedakârlıklarıyla elde edilen başarının, İstiklal Harbi'ni zafere ulaştıracak direniş ruhuna ilham verdiğini vurgulayan Erdoğan,

Türk milletinin Çanakkale'de verdiği mücadelenin tüm mazlumlara umut olduğunu ve sömürge altındaki birçok ülkenin bu zaferden ilham alarak kendi mücadelelerini başlattığını belirtti.

Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin ebedi ve ezeli kardeşliğini ifade ettiği kadar, bölgenin de kader ortaklığını yansıttığını dile getiren Erdoğan,

" Kahraman askerlerimizin iman ve azmi, milletimizin üstün fedakârlıklarıyla Çanakkale’de elde edilen eşsiz başarı, İstiklâl Harbimizi zafere ulaştıracak direniş ruhuna da ilham vermiştir.

Burada verdiği eşsiz mücadeleyle Türk milleti, tüm mazlumlara umut olmuş, sömürge altındaki birçok ülke Çanakkale’den ve daha sonra İstiklâl Harbimizden aldıkları ilhamla kendi mücadelelerini başlatmışlardır.

Çanakkale, millet olarak bizim ebedî ve ezelî kardeşliğimizi ifade ettiği kadar bulunduğumuz bölgenin de kader ortaklığını yansıtır, sembolleştirir.

Her vatan evladının, ecdadımızın ortaya koyduğu fedakârlıklardan, Çanakkale’de verilen çetin mücadelelerden alacağı ibretler bulunmaktadır.." dedi.

Son olarak, Erdoğan, mesajını şu ifadelerle tamamladı: "Bu düşüncelerle Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünü tebrik ediyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca sosyal medya hesabından da Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünü kutladığı bir paylaşım yaparak mesajını tekrarladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Muğlada 18 Mart Şehitler Günü çelenk sunma töreni ile başladıÖnceki Haber

Muğlada 18 Mart Şehitler Günü çelenk sun...

Malatyada 18 Mart Çanakkale Zaferi ve şehitler anıldıSonraki Haber

Malatyada 18 Mart Çanakkale Zaferi ve şe...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar