160x600
04 Temmuz, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Enkazda eşini ve sağ bacağını kaybeden kadın protezine kavuştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Enkazda eşini ve sağ bacağını kaybeden kadın protezine kavuştu
Abone ol
6 şubat’ta Meydana Gelen Depremlere Adıyaman’ın Besni Ilçesinde 5 Katlı Bir Binada Yakalanıp Eşini Ve Sağ Bacağını Kaybeden 60 Yaşındaki Ayşe Fatma Topaloğlu, Protez Bacağına Gaziantep’te Kavuştu.

6 Şubat’ta meydana gelen depremlere Adıyaman’ın Besni ilçesinde 5 katlı bir binada yakalanıp eşini ve sağ bacağını kaybeden 60 yaşındaki Ayşe Fatma Topaloğlu, protez bacağına Gaziantep’te kavuştu.

Ayşe Fatma Topaloğlu, 6 Şubat depremlerinde 5 katlı bir binanın üzerine çökmesi sonucu 1 gün enkazda mahsur kaldı. Afette, üzerine kolonların düşmesi nedeniyle eşini, evini, işini, arabasını ve sağ bacağını kaybeden Topaloğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı Ortez Protez Yapım ve Uygulama Merkezinde protez bacağına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

“Bana umut olan çocuklarımın hayatta kalması oldu”

Deprem anını anlatan Topaloğlu, “Deprem anında yatıyorduk. Eşim beni uyandırdı. Depremin olduğunu söyledi. Kapının önüne gittik o anda ev yıkıldı. Oğlumu kucağıma aldım. Çekyatın önüne oturdum. Orada üzerimize kolonlar düştü. Eşimin de diğer tarafta kolonlar üzerine düştü. O andan sonrasını hatırlamıyorum. Eşimi depremde kaybettim. Depremin 2. Günü öldüğünü öğrendim. Evimi, işimi, arabamı ve en önemlisi sağ bacağımı kaybettim. Bana umut olan çocuklarımın hayatta kalması oldu” dedi.

“Çok şükür protez bacağa kavuştum”

Protez bacağına kavuştuğu için mutlu olduğunu ifade eden Topaloğlu, “Deprem anında bilincim yerinde değildi. Neyin ne olduğunu bilmiyordum. Donuk bir hayat yaşıyordum. O yüzden de hiçbir şey hissetmiyordum. Burada çok şükür protez bacağa kavuştum. Yapanlara çok teşekkür ediyorum. Artık ayağa kalkabileceğim. İyi kötü adım atabiliyorum. Kendi işimi kendim görebiliyorum” şeklinde konuştu.

“Şu an gördüğümüz kadarıyla keyfi gayet yerinde”

Ayşe Fatma Topaloğlu’nun protezi ile ilgili bilgi veren Ortez ve Protez Teknikeri Hasan Gezer, “Fatma hanım bize geldiğinde maalesef protez yapılmış. Fakat protezini kullanamadığını söyledi. Bizde burada protezini sıfırdan yaptık. Gerekli rehabilitasyon verdik ve kendisini taburcu ettik. Şu an gördüğümüz kadarıyla keyfi gayet yerinde. Umarım eski sosyal hayatına tekrardan kavuşur” diye konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uysal: “Belediyemiz sizin yönetim mekanizmanız”Önceki Haber

Uysal: “Belediyemiz sizin yönetim mekani...

Başkan Büyükkılıç, Felahiyeye verdiği kombi sözünü tuttuSonraki Haber

Başkan Büyükkılıç, Felahiyeye verdiği ko...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar