28 Nisan, 2024, Pazar
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

“Enerji verimliliği, çevre dostu politikaların temel taşıdır”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Enerji verimliliği, çevre dostu politikaların temel taşıdır”
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Adana Sanayi Odası Eğitim ve Danışmanlık Anonim Şirketi'nin Enerji Verimliliği Danışmanlık (EVD) yetki belgesi ve sertifikasının teslim törenine katıldı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Adana Sanayi Odası Eğitim ve Danışmanlık Anonim Şirketi'nin Enerji Verimliliği Danışmanlık (EVD) yetki belgesi ve sertifikasının teslim törenine katıldı. Tören, Adana Sanayi Odası Adana Sanayi Kampüsü'nde gerçekleşti ve çeşitli önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşti.

Törende, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun'un yanı sıra Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, OKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Özalp, OKÜ ENERMER Müdürü Prof. Dr. Ertaç Hürdoğan, Adana Sanayi Odası Genel Sekreteri Bora Kocaman ve EVD yetkilileri yer aldı.

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, törende yaptığı açıklamada, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ile önemli bir iş birliğine imza attıklarını belirtti.

Adana Sanayi Odası'nın, işletmelerin enerji maliyetlerini düşürüp verimlilik artışı sağlayarak küresel rekabette daha avantajlı konuma gelmelerine katkı sağlamak amacıyla Çukurova Enerji Verimliliği Merkezi'ni faaliyete geçirdiğini söyledi. Aynı zamanda Türkiye'de faaliyet gösteren yaklaşık 60 EVD firmasından biri olduklarını da ifade etti.

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun ise enerji verimliliği çalışmalarının üniversitelerin ve araştırma merkezlerinin önemli görevlerinden biri olduğunu vurguladı.

Enerji verimliliğinin çevre dostu politikaların ve sürdürülebilir kalkınmanın temel taşlarından biri olduğunu belirterek, üniversite olarak enerji verimliliği alanında yürütülen çalışmalara destek verdiklerini ve Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın yetkili kuruluşu olduklarını ifade etti.

Ayrıca, Adana Sanayi Odası Eğitim ve Danışmanlık Anonim Şirketi'nde EVD yetki belgesi ve sertifikası teslim töreninin gerçekleştirildiğini ve bölge ve Türkiye sanayisi için önemli hizmetler sunacağına inandıklarını dile getirdi.

Adana Sanayi Odası Eğitim ve Danışmanlık A.Ş., EVD yetki belgesi ve sertifikasını alarak enerji verimliliği alanında daha fazla projeye imza atmayı ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

Merkezin bilimsel araştırmalar, eğitim programları ve yenilikçi projelerle enerji verimliliği konusunda farkındalık yaratmaya devam edeceği ifade edilmiştir.

Sonrasında, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun ve beraberindekiler, Adana Sanayi Odası Model Fabrika ve Yenilik Merkezi ile Kıvanç Enerji Solar Panel Üretim Tesisini gezerek tesis hakkında bilgi aldılar.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hayatlarını kaybeden öğretmen ile öğrencinin ismi, okulunda yaşatılacakÖnceki Haber

Hayatlarını kaybeden öğretmen ile öğrenc...

Marmariste öğrenciler karnelerini aldıSonraki Haber

Marmariste öğrenciler karnelerini aldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar