
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Millet Kütüphanesi'nde düzenlenen 10. Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi'ne katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Millet Kütüphanesi'nde düzenlenen 10. Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi'ne katıldı.
Kongrede yaptığı konuşmada, Anadolu'nun zengin kültürel mirasını korumanın önemine değinen Emine Erdoğan, "Kültürel mirasımız, bir toplumu ayakta tutan, zamana ve şartlara karşı dayanıklı kılan yegâne unsurdur.
Türk milleti olarak bizi asırlardır ayakta tutan gücün, her gün yeniden üreterek, bugüne taşımayı başardığımız kültürel derinliğimizden geldiğini biliyoruz" dedi.
Emine Erdoğan, bu mirasa sahip çıkmak için hayata geçirdikleri projeleri de anlattı. "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabını hazırladıklarını, "Mirasımız Ata Tohum" projesiyle unutulmaya yüz tutmuş tohumları koruma altına aldıklarını,
"Türkiye Dokuma Atlası" projesiyle unutulmaya yüz tutmuş dokumaları yeniden gün yüzüne çıkardıklarını belirten Emine Erdoğan, "Türk İğnesinin Mucizesi" projesiyle Olgunlaşma Enstitüleri'ni geçmişle geleceğin ilmek ilmek birbirine örüldüğü bir merkez üssü haline getirdiklerini söyledi.
Kongre vesilesiyle unutulan ve henüz keşfedilmeyen nice kültürel zenginliğe ışık tutulacağına inandığını belirten Emine Erdoğan, "Kültürel mirasımız doğru değerlendirildiğinde, bugün dünya olarak karşı karşıya kaldığımız birçok krize çözüm sunacak potansiyeli içinde barındırmaktadır" dedi.
Emine Erdoğan, konuşmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte kongrenin Bilim ve Değerlendirme Kurulu üyelerine plaket verdi.
Kongre kapsamında özel olarak hazırlanan Anadolu'da sürdürülebilir yaşamın anlatıldığı sergiyi de gezen Emine Erdoğan, sergide yer alan mücevher, ipek dokuma, cam, atık kâğıt ve Türk mutfak kültürüne ait ürünlerin yapımını yerinde inceledi.
Emine Erdoğan, sergide Anadolu kırsal mimari kesitlerine yer verilen standa da uğrayarak, saman, toprak ve keçi kılından kerpiçlerle temsili olarak duvar örülmesini izledi.

Yorum Yazın