160x600
21 November, 2025, Friday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Elazığda Ramazan ayının ilk sahuru geleneksel gırnata eşliğinde karşılandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Elazığda Ramazan ayının ilk sahuru geleneksel gırnata eşliğinde karşılandı
Abone ol
Elazığ’da Ramazan Ayının Ilk Sahuru, Gelenek Bozulmadan Davul Ve Gırnata Eşliğinde Karşılandı. Merkez Sürsürü Mahallesi’nde Düzenlenen Etkinlikte Vatandaşlar, Sahuru Coşkulu Ezgiler Ve Yöresel Ritüellerle Kutladı

Elazığ’da Ramazan ayının ilk sahuru, gelenek bozulmadan davul ve gırnata eşliğinde karşılandı. Merkez Sürsürü Mahallesi’nde düzenlenen etkinlikte vatandaşlar, sahuru coşkulu ezgiler ve yöresel ritüellerle kutladı.

Elazığ’da Ramazan ayının ilk sahuru, yıllardır süregelen gelenek bozulmadan karşılandı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da sahur vakti, davul ve gırnatanın (klarnet) coşkulu ezgileriyle yankılandı. Sürsürü Mahallesi muhtarı Mehmet Özdemir öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, vatandaşlar sahuru davul ve gırnatanın ritmik ezgileriyle karşıladı. Elazığ yöresine ait dik halayının çekildiği, çifte tellinin oynandığı ve renkli anlara sahne olan bu geleneksel etkinlik, hem Ramazan ruhunu yaşattı hem de mahalle halkına unutulmaz bir sahur gecesi yaşattı.

İslam aleminin Ramazan ayını kutlayarak sözlerine başlayan muhtar Özdemir, özellikle Ramazan ayının ilk sahurunda düzenledikleri bu kültürel mirasın yaşatılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, etkinliğin her yıl devam etmesi temennisinde bulundu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Lüleburgaz yangın paniği Önceki Haber

Lüleburgaz yangın paniği

Otomobil minibüse çarptı: 10 yaralı Sonraki Haber

Otomobil minibüse çarptı: 10 yaralı

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar