29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3762
EURO35.0141
ALTIN2325.4

Eğitim yöneticilerine heimlich manevrası eğitimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eğitim yöneticilerine heimlich manevrası eğitimi
Abone ol
ZONGULDAK İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN ÇOCUKLARIN SAĞLIKLI ORTAMLARDA EĞİTİM ALMALARI, OKULLARDA OLUŞABİLECEK ACİL DURUMLAR KARŞISINDA HAZIRLIKLI OLABİLMEK İÇİN, ÖNCELİKLE YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERE YÖNELİK HEİMLİCH MANEVRASI EĞİTİMİ DÜZENLENDİ.

Zonguldak İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından çocukların sağlıklı ortamlarda eğitim almaları, okullarda oluşabilecek acil durumlar karşısında hazırlıklı olabilmek için, öncelikle yönetici ve öğretmenlere yönelik Heimlich Manevrası eğitimi düzenlendi.


Heimlich Manevrası; solunum yolunun yemek ya da herhangi yabancı bir cisimle tıkanması, kapanması nedeniyle nefes alamama durumunda boğulma gibi olumsuz durumların önüne geçmek amacı ile yapılan ilk yardım müdahalesi olarak biliniyor.


İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen eğitime; merkez okul, kurum müdürleri, müdür yardımcıları, beden eğitimi öğretmenleri katıldı. Uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimde; heimlich manevrasının yanı sıra, genel ilk yardım bilgileri ile birlikte solunum yolu tıkanıklığı, şok, şuur durumu bozukları gibi pek çok başlıkta hayat kurtaracak müdahaleler öğretildi.


“Heimlich Manevrası” eğitimi başlangıcında, İl Millî Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan; “Okullarımızda çocuklarımızın solunum yollarına kaçan yabancı maddelerin çıkartılmasında, heimlich manevrası eğitiminin, ne kadar basit; ama ne kadar hayati önlem olduğunu tüm velilerimiz, öğretmenlerimiz biliyor. Hedefimiz tüm okullarımızda, en az beş öğretmen ve yöneticinin, bu eğitimden geçmesini sağlamak. Öngörülemeyen vakalarda hızlı bir şekilde müdahale etmek, okullarımızın çok daha sağlıklı güvenli ortamlar olması anlamında, çok büyük öneme sahip. Alınan eğitimlerle öğretmenlerimiz, okul yöneticilerimiz; öğrencilerimizin günlük yaşantıda karşılaşabilecekleri problemleri, çok küçük müdahalelerle çözme bilgi ve becerisine sahip olacaklar. Bu anlamda, gönüllük esasına bağlı olarak gerçekleştirdiğimiz “Heimlich Manevrası” eğitimine katılan okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimizin ilgisi, bizi ziyadesiyle memnun etti. Eğitimin gerçekleşmesinde bize destek veren İl Sağlık Müdürlüğümüze ve eğitime katılan yönetici ve öğretmenlerimize teşekkür ederim” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Düzce yurtları Türkiye birincisiÖnceki Haber

Düzce yurtları Türkiye birincisi

Erzincan cezaevinde olağanüstü hal tatbikatı yapıldıSonraki Haber

Erzincan cezaevinde olağanüstü hal tatbi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar