16 Haziran, 2024, Pazar
DOLAR32.7878
EURO35.1602
ALTIN2457.9
Yusuf Cinkara Otomotiv

Ege Üniversitesi gastronomi ekibi Azerbaycanda hünerlerini sergiledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ege Üniversitesi gastronomi ekibi Azerbaycanda hünerlerini sergiledi
Abone ol
Ege üniversitesi Iletişim Fakültesi Ve çeşme Turizm Fakültesi Iş Birliğinde, Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri Kapsamında Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de Ege Mutfağı Lezzetlerinin Tanıtımı Yapıldı.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Çeşme Turizm Fakültesi iş birliğinde, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Ege mutfağı lezzetlerinin tanıtımı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından dünyanın dört bir yanında kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliğinde program düzenlendi. Program çerçevesinde Ege Üniversitesi gastronomi ekibi tarafından Ege mutfağının tanıtımı gerçekleştirildi. Program hakkında bilgi veren İletişim Fakültesi ve Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında, asırlık tariflerle hazırlanmış Ege mutfağının sevilen lezzetlerini tanıttık. Kullanılan tüm malzemeleri ülkemizden götürdük. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Çeşme Turizm Fakültesi işbirliği ile can Azerbaycan’da çok kıymetli bir gastrodiplomasi etkinliği düzenlemenin gururunu yaşıyoruz. Standımızda Türk gastronomisinde zengin içeriği ile dikkat çeken Ege mutfağından birbirinden lezzetli tarifleri hem sergiledik hem de konuklara ikram ettik. Ekibimiz, tam akredite, öğrenci odaklı, araştırma üniversitemizi başarıyla temsil ederek, katılımcılara ülkemizin zengin yemek kültürünü tanıttılar. Yaptıkları birbirinden leziz yemeklerle etkinliğe damgasını vurdular. Türk turizmine nitelikli katkı sunacağına inandığım bu önemli ve anlamlı organizasyonda görev alan İletişim Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aylin Göztaş hocamız başkanlığındaki ekibimizi tebrik ediyorum” dedi.

Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Çeşme Turizm Fakültesi olarak başta İzmir olmak üzere Ege Bölgesi ve Türkiye’nin sahip olduğu turistik değerlerin yanı sıra gastronomik değerlerin de ön plana çıkarılması görünür ve bilinir olması için uluslararası arenada bilimsel tanıtım faaliyetlerine yoğun bir şekilde devam edeceklerini söyledi.

Etkinlikte konuklara; tarhana çorbası, Ege ekmeği, Ege otlu borani, semizotu, panço, yoğurtlu patlıcan, favadan oluşan mezeler, İzmir’in yöresel peynir ve zeytinleri ile Ege usulü zeytinyağlı baklalı enginar, kabak çiçeği dolması, yaprak sarma, asma yaprağı böreği, zeytin ezmesi, otlu börek, börülce salatası, zeytinyağlı biber dolması, taze fasulye, İzmir usulü bademli peynirli fırında kabak, mücver ve karides güveç, İzmir köfte, Çeşme usulü etki kabak dolması, etli arapsaçı ile çeşme limonlu kaymaklı enginar tatlısı, sakızlı muhallebi, incir uyutması tatlısı ve çeşme limonatası, somata ve sübye içeceklerinden oluşan Ege menüsü ikram edildi.

Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği ve Bakü Yunus Emre Enstitüsünce düzenlenen programa, Büyükelçi Cahit Bağcı, KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer, diplomatik misyon temsilcileri, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aylin Göztaş, Azerbaycan’ın sanat ve medya sektörlerinden seçkin isimler katıldı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Genç okçu Seher Coşğun, Türkiye şampiyonu olduÖnceki Haber

Genç okçu Seher Coşğun, Türkiye şampiyon...

Trafik ekipleri anaokulu öğrencilerini bilgilendirdiSonraki Haber

Trafik ekipleri anaokulu öğrencilerini b...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar