17 Haziran, 2024, Pazartesi
DOLAR32.8419
EURO35.2098
ALTIN2439.6
Yusuf Cinkara Otomotiv

Düzce Üniversitesi akademisyenine altın fırça ödülü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Düzce Üniversitesi akademisyenine altın fırça ödülü
Abone ol
Düzce üniversitesi Sanat Tasarım Ve Mimarlık Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Başkanı öğretim üyesi Doç. Dr. Yusuf Parlak’a Altın Fırça ödülü Verildi.

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Parlak’a Altın Fırça ödülü verildi.

Book Culture Art Times gazetesi tarafından 6. gerçekleştirilen Altın Kalem Ödülleri Mihrabat Korusu’nda düzenlenen ödül töreni ile sahiplerini buldu. Çeşitli kategorilerde başarılı bulunan isimlere ödüllerin dağıtıldığı törende, Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Parlak, Türk-İslam sanatlarında kullanılan ‘Geleneksel El Yapımı Kağıt’ çalışmalarından dolayı ödül aldı.

Ebru ve el yapımı kağıtlar alanında UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcı Listesinde yer alan Parlak, Düzce Üniversitesi atölyelerinde sanatsal el yapımı kağıt üretimine başladığını belirtti. Asit ve benzeri kimyasallarla yoğrulup hazırlanan kağıtların, 50-100 yılda deformasyona uğradığını vurgulayan Yusuf Parlak, "Yaptığımız kağıtlarda herhangi bir kimyasal bulunmuyor. Doğal malzemelerin liflerini ayırarak selüloz haline getiriyoruz. Bu nedenle üzerinden yüzyıllar geçse de bozulmadan gelecek nesillere ulaşabiliyor" ifadelerini kullandı.

Parlak, kağıtları genellikle dut ağacının kabukları, pamuk, keten, kendir ve kenevir gibi uzun lifli bitki özlerinden imal ettiklerini belirterek, bu alanda kullanılmak üzere ithal edilen kağıtların son dönemde Türkiye’de üretildiğini ve Düzce Üniversitesi atölyelerinde el yapımı kağıt imal ettiklerini dile getirdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Four Points by Sheraton İstanbul Green Key almaya hak kazandıÖnceki Haber

Four Points by Sheraton İstanbul Green K...

Play-Offu garantileyen ilk takım Ömürspor olduSonraki Haber

Play-Offu garantileyen ilk takım Ömürspo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar