28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3484
EURO35.1569
ALTIN2310.0

Dünya Zeytin Ağacı Gününde zeytin diktiler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünya Zeytin Ağacı Gününde zeytin diktiler
Abone ol
AYVALIK BELEDİYE BAŞKANI ERGİN, “DÜNYA ZEYTİN AĞACI GÜNÜ KUTLU OLSUN”

Unesco tarafından zeytin ağacını korumak ve barışı teşvik etmek amacıyla her yıl dünya genelinde 26 Kasım’da Dünya Zeytin Ağacı Günü kutlanıyor. Bu günü fırsat bilen Ayvalıklılar Mübadele Zeytinliği’nin ilk zeytin fidanını toprakla buluşturdu.


Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık’ta ve ülke genelinde ekmeğini bu sektörden kazanan herkesin ‘Dünya Zeytin Ağacı Günü’nü kutladı.


UNESCO tarafından zeytin ağacını korumak, sembolize ettiği barış, akıl ve uyum değerlerini teşvik etmek amacıyla her yıl, 26 Kasım, “Dünya Zeytin Ağacı Günü’ olarak kabul edildi.


Bu yıl da 26 Kasım Dünya Zeytin Ağacı Günü’nde Mübadele’nin 100. yılı anma etkinlikleri dahilinde Mübadele Zeytinliği’nin ilk zeytin fidanları toprakla buluştu.


Başkan Ergin, ’’Böylesine değerli bir hatıra zeytinliğinin oluşmasında emeği geçen Ayvalık Kent Konseyi Giritliler Derneği, Tema Vakfı Ayvalık Şubesi’ne teşekkür ederim’’ dedi.


Belediye Başkan Mesut Ergin, zeytin ağaçlarının bu topraklarda hep var olduğunu ve hep var olacağını söyledi. Ergin, “Zeytin ve zeytinyağı Türkiye’de milli kültür ürünü olarak kabul ediliyor. Kuzey Ege Bölgesi’ndeki zeytinyağları hem yurt içinde hem yurt dışında farklı bir öneme sahip. Avrupa Birliği tarafından tescillenmek üzere başvuru yapan yüzlerce ürün arasından ilk 20’ye girebilen ilk ve tek zeytinyağı Ayvalık Zeytinyağı oldu. Dünyanın en kaliteli ve lezzetli zeytinyağı Ayvalık’ta üretiliyor. Ayvalık’ta zeytin özel bir önem taşımaktadır. Ayvalık; zeytin ve zeytinyağı demektir. Bu nedenle Dünya Zeytin Ağacı Günü Ayvalık için çok değerlidir. Dünya Zeytin Ağacı Günümüz kutlu olsun" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Serbest piyasada döviz fiyatlarıÖnceki Haber

Serbest piyasada döviz fiyatları

Kozanın tarihi ile doğası mimar ve mühendisleri kendine hayran bıraktıSonraki Haber

Kozanın tarihi ile doğası mimar ve mühen...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar