18 Eylül 2026, Cuma
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

DPÜ Tavşanlı MYOda geliştirilen Turbo Fanlı Su Atomizer protokole tanıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DPÜ Tavşanlı MYOda geliştirilen Turbo Fanlı Su Atomizer protokole tanıtıldı
Abone ol
Dpü Tavşanlı Myo'da Geliştirilen "turbo Fanlı Su Atomizer" Protokole Tanıtıldı

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde ilçe protokolü, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tavşanlı Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret ederek yürütülen proje çalışmalarını yerinde inceledi. Ziyarette, belirli tip orman ve arazi yangınlarıyla mücadelede kullanılmak üzere geliştirilen "Turbo Fanlı Su Atomizer" makinesi uygulamalı olarak tanıtıldı.

Tavşanlı Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, Belediye Başkan Yardımcıları Aziz Solmaz ve Mehmet Ali Akar, Tavşanlı Orman İşletme Müdürü Serdar Aksu ile İlçe Özel İdare Müdürü Ali Ertürk, DPÜ Tavşanlı Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret ederek kampüste sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyaretin ilk bölümünde Okul Müdürü Prof. Dr. İsmet Çelik tarafından, Bursa’da faaliyet gösteren bir firma iş birliğiyle geliştirilen "Turbo Fanlı Su Atomizer" cihazı tanıtıldı. Uygulamalı gösterimi yapılan sistemin, belirli tip orman ve arazi yangınları ile yerleşim alanlarına yaklaşan yangınların etkisini ve enerjisini azaltmak amacıyla tasarlandığı belirtildi.

Prof. Dr. Çelik, cihazın salyangoz tipi turbo fanın oluşturduğu basınçlı hava ile jet nozullardan püskürtülen pulverize suyu birleştirerek hava-su karışımı halinde geniş alanlara ulaştırabildiğini ifade etti. Hidrolik robot kafaya sahip sistem sayesinde pulverize suyun geniş alanlara yüksek verimlilikle püskürtülebildiği aktarıldı. Tanıtım sırasında sistemin belirli tip yangınların söndürülmesi, soğutma çalışmaları ve yangın enerjisinin düşürülmesindeki potansiyel kullanım alanları protokol üyeleriyle birlikte değerlendirildi. Prof. Dr. İsmet Çelik, projeye katkı sunan Bursa’daki firmaya ve görüşleriyle destek veren protokol üyelerine teşekkür etti.

Lavanta bahçesi ve Şehit Sancaktar Anıtı ziyaret edildi

Teknolojik tanıtımın ardından heyet, Tavşanlı Kampüsü içerisinde oluşturulan lavanta bahçesini gezdi. Lavantaların oluşturduğu görsel atmosferi inceleyen protokol üyeleri, projeden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Prof. Dr. İsmet Çelik, lavanta bahçesinin kampüse önemli bir değer kattığını belirterek, ilçe merkezinden ve farklı şehirlerden çok sayıda vatandaşın bahçeyi ziyaret ettiğini söyledi.

Program, kampüste bulunan Şehit Sancaktar Anıtı’nın ziyaret edilmesi ve günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Tavşanlı Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir ise toplum yararına geliştirilen yenilikçi projeler dolayısıyla Okul Müdürü Prof. Dr. İsmet Çelik başta olmak üzere emeği geçen akademik personel ile katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Refahiyede öğrencilere trafik güvenliği eğitimi verildi Önceki Haber

Refahiyede öğrencilere trafik güvenliği...

İTO Şehit Mustafa Gözütok Ortaokuluna kapalı spor salonu kazandırılıyor Sonraki Haber

İTO Şehit Mustafa Gözütok Ortaokuluna ka...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar