160x600
07 Temmuz, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Doktorun darp edildiği sopa iddianamede silah sayıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doktorun darp edildiği sopa iddianamede silah sayıldı
Abone ol
İZMİR'İN TORBALI İLÇESİNDE ÇALIŞTIĞI AİLE SAĞLIĞI MERKEZİNDE ÇIKAN KAVGA SONRASI 'BEYAZ KOD' VEREN AİLE HEKİMİ EKİN HÜREL GÜNAY'I OLAYDAN 1,5 AY SONRA TAKİP EDİP SOPAYLA DARP ETTİKLERİ GEREKÇESİYLE TUTUKLANAN 3 KARDEŞ HAKKINDA, "KAMU GÖREVLİSİNE KARŞI SİLAHLA, KEMİK KIRIĞI OLUŞTURACAK ŞEKİLDE KASTEN YARALAMA" SUÇUNDAN DAVA AÇILIRKEN, HAZIRLANAN İDDİANAMEDE OLAYDA KULLANILAN SOPA, 'SİLAH' OLARAK NİTELENDİRİLDİ.

İzmir’in Torbalı ilçesinde çalıştığı aile sağlığı merkezinde çıkan kavga sonrası ’beyaz kod’ veren aile hekimi Ekin Hürel Günay’ı olaydan 1,5 ay sonra takip edip sopayla darp ettikleri gerekçesiyle tutuklanan 3 kardeş hakkında, "Kamu görevlisine karşı silahla, kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama" suçundan dava açılırken, hazırlanan iddianamede olayda kullanılan sopa, ’silah’ olarak nitelendirildi.


İzmir’in Torbalı ilçesinde 5 No’lu Aile Sağlığı Merkezinde 22 Ağustos’ta çıkan kavgada, doktor Ekin Hürel Günay, S.A. hakkında ’beyaz kod’ verdi. Günay, bu olaydan 1,5 ay sonra mesai sonrası kendisini takip eden 3 kişinin sopalı saldırısına uğradı. Olayda yaralanan Günay, Torbalı’daki hastanede yapılan müdahalenin ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Yapılan araştırmada şüphelilerin, hakkında ’beyaz kod’ verilen S.A. ile kardeşleri F.A. ve S.A. olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan zanlılar, sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.


Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı, 7 Ekim’de doktor Ekin Hürel Günay’ın 3 kişi tarafından darp edilmesi olayına ilişkin soruşturmasını tamamladı. Hazırlanan iddianamede, Ekin Hürel Günay’ın çalıştığı aile sağlığı merkezinde 22 Ağustos’ta kavga çıktığı ve bu kavganın ardından doktorun sanıklardan S.A. hakkında ’beyaz kod’ verdiği ifade edildi. Günay’a bu olay nedeniyle kin güden S.A. (28) ile kardeşleri F.A. (29) ve S.A’nın (37), 7 Ekim’de bir süre takip ettikleri Günay’ı sopayla darp ettikleri belirtildi. Olayda kullanılan sopanın ’silah’ olarak nitelendirildiği iddianamede, sanıkların "Kamu görevlisine karşı silahla, kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama" suçundan 2 yıl 3’er aydan 6 yıl 9’ar aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. İddianame, Torbalı 3. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bilecikli çocuklardan Atatürke mektupÖnceki Haber

Bilecikli çocuklardan Atatürke mektup

İstanbul Havalimanında uçakların taksi süreleri yüzde 15 azalacakSonraki Haber

İstanbul Havalimanında uçakların taksi s...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar