27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Diyetisyenden 2024te sağlıklı beslenmeyi yaşam stili haline getirin uyarısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyetisyenden 2024te sağlıklı beslenmeyi yaşam stili haline getirin uyarısı
Abone ol
Yeni Yılda Sağlıklı Beslenme Alışkanlığı Kazanmak Için Yapılabilecekler Hakkında önerilerde Bulunan Diyetisyen Tuba Yıldırım, “yemek Pişirirken Yağda Kızartma- Kavurma Yerine Haşlama, Fırında ızgara Veya Sulu Pişirme Yöntemlerini Kullanabilirsiniz. Kurabiye Ve Keklerde şeker Yerine Kuru Meyve Veya Pekmez Deneyin. Yemek Pişirmeye Zamanınız Yoksa, Sebzeyi Haşlayıp Salataya Karıştırın Veya Yoğurt Ile Deneyin” Dedi.

Yeni yılda sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmak için yapılabilecekler hakkında önerilerde bulunan Diyetisyen Tuba Yıldırım, “Yemek pişirirken yağda kızartma-kavurma yerine haşlama, fırında ızgara veya sulu pişirme yöntemlerini kullanabilirsiniz. Kurabiye ve keklerde şeker yerine kuru meyve veya pekmez deneyin. Yemek pişirmeye zamanınız yoksa, sebzeyi haşlayıp salataya karıştırın veya yoğurt ile deneyin” dedi.

Liv Sağlıklı Yaşam Danışma Merkezi’nden Diyetisyen Tuba Yıldırım, yeni yılda sağlıklı beslenme alışkanlığı için yapılması gerekenler konusunda açıklamalarda bulundu. Sağlıklı yaşamın sadece sağlıklı beslenmekle olmadığını, hayatı tüm yönleriyle ele alan bedensel ve ruhsal iyilik hali anlamına geldiğini dile getiren Diyetisyen Yıldırım, “Hepimiz yeni bir yılın başlamasıyla hayatımızda bazı yeni kararlar alırız. Hayata bakış açımızı değiştirmek, duygularımızın kontrolünü sağlamak, çok gezmek, çok eğlenmek, hobilerimizi artırmak, onlara hayatımızda daha çok alan açmak, fiziksel veya ruhsal olarak değişime girmek vs. gibi" diye konuştu.

"Pişirme yöntemlerinize dikkat edin"

Yeni yılda sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmak için neler yapabileceğine değinen Yıldırım, "Araştırmalar tükettikleri besinleri kaydeden kişilerin daha dikkatli ve sağlıklı beslendiklerini gösteriyor. Kalıcı davranış değişikliği oluşturmak istiyorsanız bunun için önce mevcut durumu ölçmek, sorunları tespit etmek ve farkına varıp daha sonra strateji belirleyip küçük ve yavaş adımlarla ilerlemek önemlidir. Sebze yemeği yapılırken, 1 kilogram sebzeye 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Etli sebze yemeklerinde ise dışardan yağ ilavesi yapmanıza gerek yoktur. Pişirirken yağda kızartma, kavurma yerine haşlama, fırında ızgara veya sulu pişirme yöntemlerini kullanabilirsiniz. Kurabiye ve keklerde şeker yerine kuru meyve veya pekmez deneyin. Yemek pişirmeye zamanınız yoksa sebzeyi haşlayıp salataya karıştırın veya yoğurt ile deneyin. Izgaranızı sadece et ve balık için değil, sebzeler için de kullanın. Domates, biber, kabak, mantar, soğan ve diğer tüm sebzeler için deneyebilirsiniz. Katı meyve veya sebze sıkacağından çıkan posayı keklerin içine koyarak posa tüketiminizi artırabilirsiniz" şeklinde konuştu.

"Esmer un tercih edin"

Pirinç yerine bulgur, beyaz un yerine esmer un tercih edilebileceğini söyleyen Diyetisyen Yıldırım, "Domates ve soğanı yemeklerde bol kullanın. Kalori değeri düşük, su oranı yüksek olduğu için doyurucudur ve antioksidan kapasitesi yüksektir. Yulaf, kepek unu, kuru meyveler ve fındık, badem, ceviz ile kendi müslinizi hazırlayabilirsiniz. Tarçın şeker ihtiyacını azaltır; meyve salatası, bitki çayları ve sütünüzün içine eklemeyi deneyin. Hayatınıza sporu bir şekilde ekleyin. Yürüyün, koşun, pilates yapın, yüzün, dans edin ama mutlaka hareket edin. Bu alışkanlıkları başlayıp bırakmaya yönelik değil, sürdürülebilir olarak kazanın. Sabredin ve vazgeçmeyin” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mutfaklarda bulaşık süngeri yerine kabak lifi kullanımı yaygınlaşıyorÖnceki Haber

Mutfaklarda bulaşık süngeri yerine kabak...

Büyükeğen: Konya Cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunu kırdıSonraki Haber

Büyükeğen: Konya Cumhuriyet tarihinin ih...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar