18 Eylül 2026, Cuma
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Diyarbakırda 588 bin metrekarelik alana yeni mezarlık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyarbakırda 588 bin metrekarelik alana yeni mezarlık
Abone ol
Büyükşehir Belediyesinin Sur Ilçesine Bağlı Bağıvar Mahallesi'nde 588 Bin 646 Metrekarelik Alanda Inşa Ettiği Yeni Mezarlıkta çalışmalar Son Aşamaya Geldi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Sur ilçesine bağlı Bağıvar Mahallesi’nde 588 bin 646 metrekarelik alanda inşa ettiği yeni mezarlıkta çalışmalar son aşamaya geldi. Cenaze ve defin hizmetlerinin daha düzenli ve sistemli yürütülmesi amacıyla hayata geçirilen projede hizmet yapılarının büyük bölümü tamamlanırken giriş kapısı, saha ve çevre düzenleme çalışmaları sürüyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte cenaze ve defin hizmetlerinin daha düzenli, sistemli ve bütünlüklü bir şekilde yürütülmesi amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Sur ilçesine bağlı Bağıvar Mahallesi’nde inşa edilen yeni mezarlık alanındaki çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Toplam 588 bin 646 metrekarelik alanda yürütülen proje; mezarlık bölümleri, hizmet yapıları, otoparklar, araç ve yaya ulaşım yolları ile yeşil alanları kapsayacak şekilde bir bütün olarak planlandı. Cenaze ve defin işlemlerinde ihtiyaç duyulan hizmet birimlerinin aynı alanda toplanmasını sağlayacak projeyle vatandaşlara daha düzenli ve kapsamlı hizmet sunulması amaçlanıyor.

Proje kapsamında toplam 3 bin 584 metrekarelik kapalı yapı alanı oluşturuldu. Mezarlık alanında cenaze ve defin hizmetlerinin farklı aşamalarında kullanılmak üzere 384 metrekarelik atölyeler, 332 metrekarelik abdesthane, 256 metrekarelik cenaze namazı alanı ve 487 metrekarelik defin bekleme alanı inşa edildi.

Yeni mezarlık alanında ayrıca 717 metrekarelik depo ve personel binası, 640 metrekarelik gasilhane, 512 metrekarelik idari bina, 256 metrekarelik mescit yer alıyor. Cenaze ve defin işlemlerinin aynı alan içerisinde daha düzenli ve sistemli yürütülmesine imkan sağlayacak hizmet yapılarının büyük bölümü tamamlandı.

Mezarlık alanında ziyaretler ve defin işlemleri sırasında yaşanabilecek araç yoğunluğunun düzenlenmesi amacıyla 7 bin 388 metrekarelik bölümü açık toplam 10 bin 120 metrekarelik otopark alanı planlandı.

Araçların mezarlık içerisindeki hareketini kolaylaştırmak ve vatandaşların alana güvenli bir şekilde ulaşmasını sağlamak amacıyla araç ve yaya ulaşım yolları da projenin bütünlüğü içerisinde ele alındı.

Hizmet yapılarının büyük bölümünün tamamlandığı proje alanında giriş kapısı, saha düzenlemesi, ulaşım yolları ve çevre düzenlemesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Mezarlık alanında planlanan yeşil alanların düzenlenmesine ilişkin çalışmalar da proje kapsamında yürütülüyor.

Kalan imalatların tamamlanmasının ardından 588 bin 646 metrekarelik yeni mezarlık alanı hizmete açılacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kocaelide tarımsal ürünler tek merkezde toplanıp işlenecek Önceki Haber

Kocaelide tarımsal ürünler tek merkezde...

Suriye: İsrail sınırı yakınlarında Grad roketleri bulundu Sonraki Haber

Suriye: İsrail sınırı yakınlarında Grad...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar