11 Aralık, 2024, Çarşamba
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
Yusuf Cinkara Otomotiv

Diş tedavileri artık travma oluşturmuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diş tedavileri artık travma oluşturmuyor
Abone ol
Üsküdar Diş Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Selcen Yüksel, diş hekimliğinde kullanılan anestezi yöntemleri ve uygulama süreçleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Google News

Üsküdar Diş Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Selcen Yüksel, diş hekimliğinde kullanılan anestezi yöntemleri ve uygulama süreçleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Diş tedavisinde özellikle çocuk hastaların travmatik deneyimler yaşamadan tedavi edilebilmesi için uygulanan yöntemlere dikkat çeken Dr. Yüksel, ayrıca sedasyon ve genel anesteziye dair ayrıntıları paylaştı.

Diş hekimliğinde anestezi hazırlık sürecini anlatan Dr. Selcen Yüksel, "Hastalar öncelikle diş hekimleri tarafından muayene edilir.

Lokal anestezi ile işlem yapılmasının mümkün olmadığı durumlarda, hastalar Anestezi ve Reanimasyon Uzmanına yönlendirilir," dedi.

Dr. Yüksel, anestezi uzmanlarının, hastaları anestezi polikliniğinde değerlendirip gerekli tetkikleri yaparak, gerekiyorsa diğer hekimlerle konsültasyon sağladığını belirtti.

Ameliyat günü belirlenip hastaya hazırlık sürecine dair bilgilendirme yapıldığını da sözlerine ekleyen Yüksel, "Hastanın tahlillerini yaptırmış olması, belirtilen saatte ameliyathanede hazır bulunması ve açlık süresine uyması çok önemlidir," diye konuştu.

Dr. Selcen Yüksel, çocuk hastalar için anestezi hazırlık sürecinde özel bir hassasiyet gösterildiğini ifade ederek, "Çocuklarımız için anestezi öncesi hazırlık süreci travmatik olabilir.

Bu nedenle çok dikkatli davranılmalı," uyarısını yaptı. Çocukların travma yaşamaması için damar yolu açılmadan hazırlık yapıldığını vurgulayan Yüksel, "Ameliyat öncesi sakinleştirici bir ilaç, az miktarda meyve suyuna karıştırılarak çocuğa içiriliyor.

Çocuk rahatladıktan sonra ameliyathaneye alınıyor. Bu sayede, çocuk işlem sürecini hatırlamadığı için travma yaşamadan tedavi tamamlanmış oluyor," şeklinde konuştu.

Diş tedavilerinde sıklıkla kullanılan anestezi yöntemlerinin genel anestezi ve sedasyon olduğunu belirten Dr. Selcen Yüksel, "Genel anestezide hasta tamamen uyutularak solunum cihazına bağlanır.

Bilinci ve refleksleri tamamen kaybolur, hiçbir ağrı hissetmez. Bu sırada tüm cerrahi işlemler rahatlıkla uygulanabilir," dedi.

Sedasyonun ise hastanın tamamen uyutulmadan hafif sakinleştirici ilaçlarla yapıldığını belirten Yüksel, "Sedasyon sırasında hastanın öksürme, öğürme gibi refleksleri aktiftir.

Hasta diş hekimiyle diyalog kurabilir ve verilen talimatları yerine getirebilir.

Ancak işlem bittiğinde bu durumu hatırlamaz ve ağrı da hissetmez," ifadelerini kullandı.

Diş hekimliğinde genel anestezi ve sedasyonun genellikle uzun sürecek işlemlerde veya özel durumlarda tercih edildiğini vurgulayan Dr. Selcen Yüksel, "Bazı hastalar ağız açıklığını uzun süre sürdüremeyebilir.

Çocuk hastalarda ise diş koltuğuna uyum sağlanamadığı durumlarda genel anestezi veya sedasyon uygulanabiliyor.

Serebral palsi, otizm gibi özel gereksinimi olan hastalarda da bu yöntemler tercih ediliyor.

Ayrıca lokal anestezi ile uyuşukluk sağlanamayan durumlarda da genel anestezi veya sedasyon devreye giriyor," diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Muşlu ailelerin evlat nöbeti sürüyorÖnceki Haber

Muşlu ailelerin evlat nöbeti sürüyor

Osmaniye Devlet Hastanesi'nde Stajyer Öğrencilere Eğitim VerildiSonraki Haber

Osmaniye Devlet Hastanesi'nde Stajyer Öğ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar