
AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Aile ve Nüfus 10 Yılı” ilanını tarihi bir adım olarak değerlendirerek, nüfus artış hızındaki düşüşün Türkiye için stratejik bir tehdit olduğunu vurguladı.
AK Parti Osmaniye Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Derya Yanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2026–2035 yıllarını “Aile ve Nüfus 10 Yılı” olarak ilan etmesini tarihi bir karar olarak değerlendirdi.
Yanık, yaptığı açıklamada Türkiye’nin karşı karşıya olduğu nüfus yenilenme hızı düşüşünün artık göz ardı edilemeyecek boyutlara ulaştığını ifade etti.
Bu durumu sadece demografik bir sorun olarak değil, aynı zamanda büyük bir afet kadar sarsıcı ve milli savunma kadar stratejik bir mesele olarak nitelendirdi.
“Bugün bu soruna çözüm üretmez, kararlı adımlar atmazsak; millet olarak yarınımızı kaybetme tehdidiyle karşı karşıya kalırız.” diye konuşan Yanık, aile kurumunu güçlendirecek her politikanın güçlü bir gelecek için vazgeçilmez olduğunu vurguladı.
“Aile ve Nüfus 10 Yılı” kapsamında atılacak adımların Türkiye’nin sosyolojik ve ekonomik dengesini sağlamlaştıracağını belirten Yanık, bu doğrultuda gösterdiği vizyoner liderlik için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerini sundu.
“Bu vesileyle ‘Aile ve Nüfus 10 Yılı’nın ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor; bu konuda sergilediği kararlı ve vizyoner duruş için Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın