160x600
26 November, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Debi düştü, balıkçılar soluğu Kızılırmakta aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Debi düştü, balıkçılar soluğu Kızılırmakta aldı
Abone ol
Sivas’tan Doğarak Karadeniz’e Dökülen Kızılırmak’ta Su Seviyesi Düştü. Su Seviyesinin Düşüşünü Fırsat Bilen Balıkçılar, Soluğu ırmak Kenarında Aldı.

Sivas’tan doğarak Karadeniz’e dökülen Kızılırmak’ta su seviyesi düştü. Su seviyesinin düşüşünü fırsat bilen balıkçılar, soluğu ırmak kenarında aldı.

Sivas’ın İmranlı ilçesinde bulunan Kızıldağ’dan doğan ve Karadeniz’e dökülen Kızılırmak’ta su seviyesi gözle görülür şekilde düştü. Bin 355 kilometre mesafe kat eden ve Türkiye’nin en uzun nehri olan Kızılırmak, son günlerde olta balıkçılarının gözde mekânı oldu. Su seviyesinin düşüşünü fırsat bilerek Kızılırmak’a akın eden balıkçılar oltalarıyla balık tutmaya çalıştı.

Sivas’a misafir olarak geldiğini ifade eden Mustafa Yıldız, “Türkiye’nin en uzun nehrine geldim, Kızılırmak’a. Buradan doğuyor, bir ucu da Samsun’da. Kızılırmak’ta su seviyesi düştü şuanda. Balık yok şu anda. Bizde vakit geçiriyoruz böyle” dedi.

Su seviyesi düştü, balık azaldı

10 gün öncesine kadar balığın bol olduğunu ifade eden Ahmet Arslan, “Yağmurdan sonra su biraz yükseldi. Daha sonra debi düştü. Yağmur yağmadan önce balık tutuşu iyi oluyordu. Şuanda balık yok, gelip gidiyoruz. Geleli yaklaşık 2 saat oldu, oltalarda hiç ses soluk yok. 3 tane olta attım. Hiçbir tane balık alamadım” ifadelerini kullandı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kadınların üretmesi için 3 kadın ürünleri pazarı açtı Önceki Haber

Kadınların üretmesi için 3 kadın ürünler...

Kastamonunun saklı kalan doğal güzelliklerini korumak için geniş kapsamlı çalışma Sonraki Haber

Kastamonunun saklı kalan doğal güzellikl...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar