28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3329
EURO35.0539
ALTIN2281.2

Cumhuriyet tarihinde tek seferde ele geçirilen en yüksek miktar: 1 milyar dolar sahte paranın sergisi yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhuriyet tarihinde tek seferde ele geçirilen en yüksek miktar: 1 milyar dolar sahte paranın sergisi yapıldı
Abone ol
Cumhuriyet Tarihinde Tek Seferde Ele Geçirilen En Yüksek Miktardı: 1 Milyar Dolar Sahte Paranın Sergisi Yapıldı

Kağıthane’de düzenlenen operasyonda ve Cumhuriyet tarihinin tek seferde ele geçirilen en yüksek miktarı olan 1 milyar dolar sahte para, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Maslak Kışlası’nda sergilendi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince bir şebekenin sahte dolar basarak Afrika ülkelerine çıkarma hazırlığı içerisinde olduğu bilgisi alınmıştı. Yapılan çalışmalar ve fiziki takip neticesinde şüphelilerin kimlik ve adres bilgileri tespit edilmişti. Şüphelilerin, Kağıthane’de bir depoya farklı zamanlarda girip çıktıkları, depo içerisinde uzun süre kaldıkları ve yüklü miktarda kargo kolisi ile kasaların taşındığı belirlenmişti.

Cumhuriyet tarihinin tek seferde ele geçirilen en yüksek miktardaki sahte para operasyonunu gerçekleştiren jandarma ekipleri, paraları imal eden ve nakledecek olan D.B.S.B, N.J.W ve N.O.F. isimli 3 İsveç vatandaşı, J.W.isimli İngiltere vatandaşı, A.K.K. isimli Gana vatandaşı ile A.Ö isimli Türk vatandaşı olmak üzere toplam 6 şahsı suçüstü yakalamıştı. Depoda yapılan aramalarda, Afrika ülkelerine çıkış yapmak üzere kargo kasalarının içerisine yerleştirilmiş vaziyette 10 milyon adet 100’lük banknotlar halinde toplam 1 milyar dolar sahte para ele geçirilmişti.

Öte yandan şüphelilerin İstanbul Şişli’de kiraladıkları lüks villalarında da arama yapan jandarma ekipleri, bir miktar para ve ziynet eşyasına el koymuştu. Şüpheliler hakkında ülkelerinin konsoloslukları bilgilendirilmiş ve haklarında adli tahkikat başlatılmıştı.

1 milyar dolar sahte para İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Maslak Kışlası’nda sergilendi

Konuya ilişkin ele geçirilen 10 milyon adet 100’lük banknotlar halindeki toplam 1 milyar dolar sahte paranın sergisi İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Maslak Kışlası’nda yapıldı. Konteyner içinde muhafaza edilen paraların sahte oldukları teyit edildikten sonra imha edileceği öğrenildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kastamonuda üzerine yıldırım düşen büyükbaş hayvan telef olduÖnceki Haber

Kastamonuda üzerine yıldırım düşen büyük...

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Giderin babası toprağa verildiSonraki Haber

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar