160x600
03 Temmuz, 2025, Perşembe
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Çoruma 518 milyon TLlik yeni içme suyu arıtma tesisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çoruma 518 milyon TLlik yeni içme suyu arıtma tesisi
Abone ol
çorum’a Yapılacak Olan Yeni Içme Suyu Arıtma Tesisi Ihalesi Yapıldı.

Çorum’a yapılacak olan yeni içme suyu arıtma tesisi ihalesi yapıldı.

“Koçhisar Barajı 2. Kademe İçmesuyu Arıtma Tesisi ve Depolara İletim Hatları” projesi tamamlandığında üç barajdan Çorum’a memba kalitesinde içme suyu sağlanacak.

518 milyon TL’ye ihale edilen proje onaylanmasının ardından çalışmalara başlanacak. Temiz su depolarına suyu iletmek amacıyla yapılacak olan iletim hattının tamamlanmasıyla, Koçhisar Barajı, Hatap Barajı ve Yenihayat Barajı olmak üzere 3 adet barajdan daha kaliteli ve günlük ihtiyacı daha rahat karşılayacak içme suyu sağlanmış olacak.

2. Kademe İçmesuyu Arıtma Tesisi ile ilave olarak günlük 60 bin metreküp kapasiteli su artırma tesisi Çorum’a kazandırılmış olacak. Böylece iki arıtma tesisinden günlük toplam 120 bin metreküp su arıtılabilecek.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Çorum 2. Kademe İçmesuyu Arıtma Tesisi yapım işi, 60 bin metreküp kapasiteli yeni arıtma tesisi ile bu tesisten arıtılacak suyu, bin milimetre çaplı çelik borular ile temiz su depolarına iletecek olan 17 kilometre uzunluğundaki iletim hattını kapsayacak. Projenin tamamlanması ile Koçhisar Barajı, Hatap Barajı ve Yenihayat Barajı’ndan kesintisiz ve daha verimli içme ve kullanma suyu elde edilmiş olacak” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fethiyede kıraathanede kumar operasyonuÖnceki Haber

Fethiyede kıraathanede kumar operasyonu

Ot Festivali renkli görüntülerle başladıSonraki Haber

Ot Festivali renkli görüntülerle başladı

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar