160x600
27 Haziran, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Çocuklar 3 asırlık arife geleneğini yaşattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çocuklar 3 asırlık arife geleneğini yaşattı
Abone ol
DENİZLİ’NİN ÇAMELİ İLÇESİNDE 3 ASIRDIR DEVAM EDEN RAMAZAN BAYRAMI GELENEĞİ OLAN ‘ARAFALIK’I YAŞATAN ÇOCUKLARIN CEVİZ, ŞEKER VE LOKUM ETKİNLİĞİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU. ARİFE GÜNÜ BAYRAMLIK ELBİSELERİNİ GİYEN ÇOCUKLAR, ELLERİNE ALDIKLARI POŞET VE ÇANTALARLA KAPI KAPI DOLAŞARAK BÜYÜKLERİN ELLERİNİ ÖPÜP ARAFALIK TOPLADI

DENİZLİ (İHA) – Denizli’nin Çameli ilçesinde 3 asırdır devam eden Ramazan Bayramı geleneği olan ‘Arafalık’ı yaşatan çocukların ceviz, şeker ve lokum etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Arife günü bayramlık elbiselerini giyen çocuklar, ellerine aldıkları poşet ve çantalarla kapı kapı dolaşarak büyüklerin ellerini öpüp arafalık topladı.



Çameli’nin Belevi Mahallesi’nde Ramazan ve Kurban Bayramı arifesinde gerçekleşen ‘arafalık’ geleneği 300 yıldır yaşatıyor. Bayram öncesinde bayramlık giysilerini giyinen çocuklar, kalabalık gruplar halinde evleri dolaşıp, arafalık topluyor. Çocuklar kadar yetişkinler de arafalık heyecanı yaşıyor. Kapılarını çalan çocuklara şeker ve çikolata sunan ev sahipleri, ellerini öpen çocukların başlarını okşayarak yolcu ediyor.



Mahalle sakinlerinden Birsan Tunay, Belevi Mahallesi’ndeki evde evinin kapısını çalan onlarca çocuğa şeker dağıtırken, arafalık geleneğinin yaşatılmasından duyduğu sevinci dile getirdi. Tunay, çocukların ziyaretinden mutlu olduğunu belirtti. Arafalık toplayan çocukların neşe ve sevincini görmekten mutluluk duyduğunu belirten Tunay, "Ben köyde doğdum. Köyde kız olduğumuz için arafalık toplayamıyorduk. 50 yıldır da evimin kapısını her bayram öncesi çalan çocuklara arafalık olarak, şeker dağıtıyorum yaklaşık 300 yıldır da böğle devam ediyor. Komşuluk ilişkilerinin yok olmaya yüz tuttuğu sıla-i rahmin unutulduğu bir dönemde çocukların arafalık bahanesiyle büyüklerini ziyaret etmesi gelecek adına bizleri ümitvar ediyor" dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Ünaldan Ramazan Bayramı mesajıÖnceki Haber

Başkan Ünaldan Ramazan Bayramı mesajı

Doğaseverler, Likya Yolu’nda buluştuSonraki Haber

Doğaseverler, Likya Yolu’nda buluştu

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar