160x600
02 Temmuz, 2025, Çarşamba
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Çocuk travmatoloji alanında güncel gelişmeler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çocuk travmatoloji alanında güncel gelişmeler
Abone ol
Samsun Ondokuz Mayıs üniversitesi’nde, ‘pediatrik Travmaya Güncel Yaklaşım’ Konulu Konferans Düzenlendi. Konferansta, çocuk Travmatoloji Alanında Güncel Gelişmeler Ele Alındı.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde(OMÜ) düzenlenen ‘Pediatrik Travmaya Güncel Yaklaşım’ başlıklı konferansta, çocuk travmatoloji alanında güncel gelişmeler ele alındı.

OMÜ Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı ev sahipliğinde, dekanlık oditoryumunda önemli bir tıbbi konferans düzenlendi. Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nın geleneksel olarak düzenlemiş olduğu ‘Ondokuz Mayıs Ortopedi ve Travmatoloji Günleri’ toplantılarının ‘Pediatrik Travmaya Güncel Yaklaşım’ alt başlıklı etkinliği, çocuk travmatolojisi alanında güncel gelişmeleri ele aldı.

Doç. Dr. İsmail Büyükceran’ın bilimsel sekreterliğini üstlendiği 4 oturumlu konferans, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tevfik Sünter’in açılış konuşmasıyla başladı. Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Dabak ve toplantı başkanı Prof. Dr. Yılmaz Tomak’ın konuşmalarından sonra, emekli anabilim dalı başkanı Prof. Dr. Ali Birol Gülman’ın oturum başkanlığında ilk oturum gerçekleşti.

Konferans, ulusal düzeyde tanınmış uzmanları da bir araya getirdi. Konuşmacılar arasında Prof. Dr. Hakan Kınık, Prof. Dr. Güney Yılmaz, Prof. Dr. Şenol Bekmez, Doç. Dr. Murat Danışman, Doç. Dr. Hicabi Sezgin, Doç. Dr. Hüseyin Sina Coşkun, Doç. Dr. Osman Nuri Özyalvaç, Dr. Öğr. Üyesi Tolga Keçeci, Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Kalkışım, Dr. Öğr. Üyesi Alparslan Yurtbay yer aldı. Ayrıca çevre illerden yoğun bir katılımın olduğu görüldü.

Konferansın ana teması, çocuklarda travma vakalarına güncel yaklaşımları incelemek olurken konuşmacılar, yeni tedavi protokolleri ve teknolojik gelişmeler hakkında bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Etkinlik, tıp öğrencileri için de değerli bir öğrenme fırsatı sundu. Katılımcılar, vaka sunumları ve interaktif oturumlarla pratik bilgiler edindi. Konferans, pediatrik travma alanında bilgi alışverişini teşvik ederek, çocuk sağlığı hizmetlerinin iyileştirilmesine katkıda bulunmayı hedefledi.

Sertifikaların dağıtılması ile konferans sona erdi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kültürparkta coşku Can Gox ve Sakiler ile devam ettiÖnceki Haber

Kültürparkta coşku Can Gox ve Sakiler il...

Taşovada 3 bin 600 öğrenci ders başı yaptıSonraki Haber

Taşovada 3 bin 600 öğrenci ders başı yap...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar