160x600
06 Temmuz, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Çiğlili çocuklara ağız ve diş sağlığı taraması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiğlili çocuklara ağız ve diş sağlığı taraması
Abone ol
ÇİĞLİ BELEDİYESİ İLE İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İŞ BİRLİĞİNDE TOPLUM SAĞLIĞINI KORUMAK AMACIYLA BAŞLATILAN ÖNLEYİCİ SAĞLIK HİZMETLERİ ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDERKEN, KASIM AYINDA BİN ÇOCUĞUN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TARAMASI YAPILDI.

Çiğli Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde toplum sağlığını korumak amacıyla başlatılan önleyici sağlık hizmetleri çalışmaları hız kesmeden devam ederken, Kasım ayında bin çocuğun ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Çiğli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen çalışmalar çerçevesinde haftanın iki günü Çiğli sınırları içerisinde ikamet eden anaokulu ve ilkokul öğrencileri ziyaret ediliyor. Kasım ayı içerisinde Diş Tarama Tırı ile yapılan ziyaretler çerçevesinde toplamda bin anasınıfı ve ilkokul öğrencisinin ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı. Diş macunu ve diş fırçası dağıtılarak uygulamalı olarak diş fırçalama teknikleri öğretilirken, tarama sonuçları belli olan öğrencilerin sağlık durumlarıyla ilgili ailelere bilgi verildi.


Ağız ve diş sağlığı taraması hakkında açıklamalarda bulunan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Toplum sağlığının korunması noktasında yerel yönetimlere önemli sorumluluklar düşüyor. Çiğli Belediyesi olarak, kadınlara ve yaşlılara yönelik önleyici sağlık hizmeti çalışmalarımızın ardından çocuklarımız için de ağız ve diş sağlığı taraması başlattık. Kasım ayı için belirlediğimiz bin çocuk hedefimize ulaşarak 2022 yılı Ocak ayından bu yana toplam 8 bin 469 öğrencimizin taramasını tamamladık. Taramalar sonucunda çocukların sağlık durumlarıyla ilgili ailelere bilgi veriyoruz. Tedavi edilmesi gereken ancak maddi sıkıntılar sebebiyle tedavisi yapılamayan çocukların masraflarını da biz üstleneceğiz. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte sürdürdüğümüz uygulama çerçevesinde çocuklarımıza erken yaşta diş fırçalama alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.



“Önleyici sağlık hizmetlerimiz devam edecek”


Uygulamanın geleceğiyle ilgili de bilgi veren Başkan Gümrükçü, “Bir toplumun gelişmişlik seviyesi, o toplumda yaşayan çocukların mutluluğuyla doğru orantılıdır. Biz de geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlığını korumak ve doyasıya gülebilmelerini sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Uygulamamızın daha geniş kitlelere ulaşması için ağız ve diş sağlığı taraması çalışmalarına ilçemizdeki tüm anaokulu ve ilkokullar ile devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ünyede zabıta ekiplerinden çocukları dilendirenlere yönelik operasyonÖnceki Haber

Ünyede zabıta ekiplerinden çocukları dil...

Mersin Valisi Pehlivan’dan Aziz Sancar Bilim Okulu’na ziyaretSonraki Haber

Mersin Valisi Pehlivan’dan Aziz Sancar B...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar