160x600
24 November, 2025, Monday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Çiftlikköyde TUFAG rüzgarı esti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftlikköyde TUFAG rüzgarı esti
Abone ol
Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Spor Kulübü’nün (tufag) Bu Yıl 36’ncısını Düzenlediği Uluslararası Halk Dansları Festivali çerçevesinde Halk Oyunu Ekipleri çiftlikköy’de Gösteriler Sahneledi.

Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Spor Kulübü’nün (TUFAG) bu yıl 36’ncısını düzenlediği Uluslararası Halk Dansları Festivali çerçevesinde halk oyunu ekipleri Çiftlikköy’de gösteriler sahneledi.

Çiftlikköy Mokamp alanında gerçekleştirilen etkinliğe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Gece Gürcistan ekibinin danslarıyla başladı. Ardından birer birer sahne alan Meksika, Hindistan, Endonezya, Kuzey Makedonya ve Bosna Hersek ekipleri Çiftlikköylülere unutulmaz güzellikle bir akşam yaşattı. Renkli kıyafetleri ve otantik ezgileriyle sahneyi dolduran ekipler, izleyicilerden büyük alkış aldı.

1986 yılından bu yana gerçekleştirilen festival çerçevesinde düzenlenen Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması ve Otantik Kostüm Yarışması ise 6 Temmuz Perşembe akşamı Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nda Bosna Hersek, Endonezya, Hindistan, Gürcistan, Karadağ, Meksika, Hırvatistan, Sırbistan, Karadağ ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar da TUFAG’ın dünyanın dört bir tarafından gelen ekiplerin kendi kültürlerini ortaya koyan renkli bir şölene ev sahipliği yaptığını ifade ederek, yarışmaya katılan ekiplere başarı dileklerini iletti.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Menemen FK, Mehmet Alp Kurt ile prensipte anlaştı Önceki Haber

Menemen FK, Mehmet Alp Kurt ile prensipt...

Gercüşte etçil dev çekirge görenleri şaşırttı Sonraki Haber

Gercüşte etçil dev çekirge görenleri şaş...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar