160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

CHP’li Kaya: "Kadınlar Susmayacak, Korkmayacak, İtaat Etmeyecek!"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’li Kaya: "Kadınlar Susmayacak, Korkmayacak, İtaat Etmeyecek!"
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Osmaniye Milletvekili ve Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, Adana İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinliklerine katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Osmaniye Milletvekili ve Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, Adana İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinliklerine katıldı.

Kaya, etkinlik kapsamında Adana Atatürk Parkı’nda yapılan basın açıklamasında kadına yönelik şiddetle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Basın açıklamasında, “Kadınlar susmayacak, korkmayacak, itaat etmeyecek!” ifadelerini kullanan Kaya, kadın dayanışmasının önemine dikkat çekerek İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girmesi ve 6284 sayılı Kanun’un taviz verilmeden uygulanması için mücadelelerinin büyüyerek devam edeceğini belirtti.

Etkinlikler kapsamında düzenlenen "Erkek Şiddetine Karşı Sesimiz Yankılansın, Susmuyoruz" başlıklı panelde belediye başkanları, milletvekilleri, il başkanları ve kadın örgütleri bir araya geldi.

Panelde kadınların şiddetten uzak, eşit ve özgür bir yaşam hakkı için verilen mücadelenin altı çizildi.

Asu Kaya, etkinlikler çerçevesinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve eşi Nuray Karalar’ı, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’i, Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Özgürtan Çığ ve Kadın Kolları MYK Üyesi Hatice Us ile birlikte ziyaret etti.

Misafirperverliklerinden dolayı belediye başkanlarına teşekkür eden Kaya, kadınların dayanışma ruhuyla mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı.

Kaya, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için kararlı adımlar atılması gerektiğini belirterek, “Kadın dayanışmasının gücüyle, biz kadınların mücadele azmiyle; İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden kabul edildiği, 6284'ün taviz vermeden uygulandığı, kadınların şiddete maruz kalmadığı günler için mücadelemiz her geçen gün büyüyecek” dedi.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kuaförlük kursuna katılan genç kızların hayali kendi iş yerini açmakÖnceki Haber

Kuaförlük kursuna katılan genç kızların...

Tuncelide bir tilki, kedilerin mamalarına ortak oluyorSonraki Haber

Tuncelide bir tilki, kedilerin mamaların...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar