Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İspanya’da düzenlenen İlerici Küresel Seferberlik (GPM) toplantısında dünya liderleriyle bir araya geldi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen İlerici Küresel Seferberlik (Global Progressive Mobilization - GPM) toplantısına katılarak yoğun bir diplomasi trafiği gerçekleştirdi.
Zirvenin ilk gününde düzenlenen Liderler Resepsiyonu’na katılan Özel, Avrupa ve dünya siyasetinin etkili isimleriyle bir araya geldi.
Resepsiyonda ev sahibi İspanya Başbakanı Pedro Sánchez ile samimi bir görüşme gerçekleştiren Özgür Özel; Almanya Şansölye Yardımcısı ve SPD Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil, İngiltere Başbakan Yardımcısı David Lammy, Kosova Başbakanı Albin Kurti ve Avrupa Sosyalist Partisi (PES) Genel Başkanı Stefan Löfven gibi isimlerle temaslarda bulundu.
Görüşmelerin ardından liderlerle birlikte geleneksel "aile fotoğrafı" çekildi.
Sosyal medya hesabı üzerinden zirveye ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Lideri Özel, küresel ölçekte artan otoriterleşmeye dikkat çekti.
Özel, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Dünyanın karşı karşıya olduğu eşitsizlikler, artan otoriterleşme ve hukuksuzluklara karşı dayanışmamızı pekiştiriyoruz.
Dünyanın bütün demokratları, dünyanın bütün otokratlarına karşı birleşmektedir!
Otokrasiye karşı demokrasiyi, baskılara karşı özgürlüğü ve eşitsizliğe karşı adaleti hep birlikte savunmaya devam edeceğiz."
Zirvenin ikinci gününde de temaslarını sürdüren Özgür Özel, "GPM İlerici Kentler Oturumu"nu takip etti.
Bu oturumda Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras da konuşmacı olarak yer alarak, yerel yönetimlerdeki ilerici belediyecilik uygulamalarını uluslararası platformda paylaştı.
Yorum Yazın