160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: "Ayçiçeği taban fiyatı ton başına 16 bin lira olmalı"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Lideri Kılıçdaroğlu: "Ayçiçeği taban fiyatı ton başına 16 bin lira olmalı"
Abone ol
KILIÇDAROĞLU: AYÇİÇEĞİ TABAN FİYATI TON BAŞINA 16 BİN LİRA OLMALI

Edirne’de ayçiçeği üreticileriyle buluşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ayçiçeğinde alım fiyatının ton başına 16 bin lira olarak açıklanması gerektiğini söyledi.

Edirne’de bir dizi ziyaretler gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükdöllük Köyü’nde ayçiçeği üreticileri ile buluştu.

Ayçiçeği hasadına sayılı günler kala taban fiyat mesajı veren Kılıçdaroğlu, ayçiçeğinde alım fiyatının ton başına 16 bin lira olarak açıklanması çağrısında bulundu.

Ton başına 16 bin lira fiyatın makul olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Çiftçi ne ekiyorsa, buğday, arpa, yulaf, kanola ve ayçiçeği.

Ekilen ürünlerin dönüm maliyeti üç aşağı beş yukarı bellidir.

Dönümde kullanılan traktörün mazotunun, ilacın, sulama varsa suyun fiyatı bellidir. İşçilik varsa işçinin fiyatı bellidir.

Dönümün maliyetini çıkarırsınız. Üstüne makul bir kâr koyarsınız. Eşittir, taban fiyat dersiniz. Böylece çiftçi asla zarar etmeyecek bir modelle karşılaşacak” açıklamasında bulundu.

 

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkonsolos Kabbara: Orta Doğuda istikrar için Türkiye çok önemliÖnceki Haber

Başkonsolos Kabbara: Orta Doğuda istikra...

Kayseride Ağustos sıcak geçecekSonraki Haber

Kayseride Ağustos sıcak geçecek

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar