160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Çeyrek asırdır mutfak eşyalarının ömrüne ömür katıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çeyrek asırdır mutfak eşyalarının ömrüne ömür katıyor
Abone ol
SİNOP’TA 25 YILDIR ESKİYEN TENCERE, TAVA VE ÇAYDANLIKLARI TAMİR EDEN MUSTAFA ER, MUTFAK EŞYALARININ ÖMRÜNE ÖMÜR KATIYOR (BERKAN ŞEN/SİNOP-İHA)

Sinop’ta 25 yıldır eskiyen tencere, tava ve çaydanlıkları tamir eden Mustafa Er, mutfak eşyalarının ömrüne ömür katıyor.


Babasının yıllar önce ek iş olarak yaptığı züccaciye tamir ve bakım işine ilgi duyarak 17 yaşındayken çırak olarak başlayan Mustafa Er(45), tam çeyrek asırdır tencere, tava ve çaydanlık gibi eşyaların tamir ve bakımını yapıyor. Eskiyen eşyaların ömrüne ömür katan Er, unutulmaya yüz tutan mesleğini yaşatmak için mücadele veriyor.


Mesleğe babasını izleyerek başladığını belirten Mustafa Er, “Daha önce babam yapıyordu bunu ek iş olarak, daha sonrasında da ben sürdürdüm bu mesleği. Mutfak eşyalarının tamirini yapıyoruz, polisaj, parlatma, kulp değişimi yapıyoruz” diye konuştu.


Vatandaşların son dönemlerde ekonomik sebeplerden dolayı daha çok tamirata yöneldiğini söyleyen Er, kendisinin mesleğin son temsilcilerinden olduğunu vurguladı. Er, “Mesleğin devamı bizden sonra herhâlde yoktur. Hiç kimse böyle işlerle uğraşmak istemiyor artık. Herkes daha rahat ve kazancı daha fazla olan işlere yöneldiği için bu meslekle uğraşan yok. İçinden gelecek, bu mesleği yapmak için istemesi lazım. Ama şu anda yapan yok” ifadelerini kullandı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çeyrek asırdır mutfak eşyalarının ömrüne ömür katıyorÖnceki Haber

Çeyrek asırdır mutfak eşyalarının ömrüne...

Rozetini Kılıçdaroğlu takmıştı, vekillik için yola çıktıSonraki Haber

Rozetini Kılıçdaroğlu takmıştı, vekillik...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar