27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Çarşı Pazar Projesiyle Erzurumu Tanıyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çarşı Pazar Projesiyle Erzurumu Tanıyorlar
Abone ol
çarşı Pazar Projesiyle Erzurum'u Tanıyorlar

Erzurum Sabancı Ortaokulu 5 B-C ve 6 B-C Sınıfları öğrencileri Türkçe derslerinde Başöğretmen Emine Behiye Polat Kütük rehberliğinde "Erzurum Çarşı Pazar Projesi" ile yaşadıkları şehri her yönüyle tanıyıp, şehir-kültür-medeniyet üçgeninde kentin hikâyesine dahil olacaklar.

Erzurum Sabancı Ortaokulu öğrencileri Erzurum Çarşı Pazar Projesi ile kentin kültür ve değerlerini tanıyacak. 9 ay sürecek proje boyunca çocuklar, her ayın ilk haftası "Şehrimin Tadı" başlığıyla anneleriyle mutfağa girecek öğrenciler, dut çullamasından ayran çorbasına, çortutu pancarından kadayıf dolmasına o ay seçilen yemeklerin yapılışına yardım ederek öğrenecekler.

İkinci haftada ise öğrenciler "Şehrimin Türküsü" başlığıyla "Güzeller Bezenmiş Toya Giderler" türküsünden "Ervahı Ezelden" türküsüne birçok türküden o ay seçilen türküleri öğrenip, söyleyip, çalacaklar. Üçüncü hafta "Şehrimin Yüzleri" başlığıyla Erzurum’un değerleri Alvarlı Efe Hazretleri’nden Nene Hatun’a , Erzurumlu Emrah’tan Mükerrem Kemertaş’a pek çok ismi araştırıp sunumlar yapacak öğrenciler sınıfta konuklar ağırlayacaklar.

Dördüncü hafta "Benim Şehrim" başlığıyla bu defa şehrin önemli tarihi ve kültürel mekanlarını gezecek öğrenciler, uygun yerlerde kitap da okuyacaklar. Kongre Binası’ndan Oltu Taşı Çarşısına, Erzurum Kalesi’nden Karskapı Şehitliği’ne birçok yer projeye dahil edildi. Ekim ayında başlanılan projede öğrenciler Şehrimin Tadı bölümünde çocuklar mutfağa girerek kesme çorbası pişirdiler, cağ kebabın yapılışını yerinde gördüler . " Erzurum Çarşı Pazar " türküsünü ve "Erzurum Kilidi Mülki İslamın" gazelini öğrenen öğrenciler, eserleri aileleriyle çalıp söylediler.

Şehrin Yüzleri etkinliğinde ise Alvarlı Efe Hazretleri’nin torunu Bahadır Mazlumoğlu ve Nene Hatun’un torunu Esengül Eğilmez’i sınıflarında konuk eden öğrenciler, kentin iki önemli değerini dinledi, Kazım Yurdalan, Mümtaz Turhan’la ilgili sunumlar yaptılar. Son hafta ise "Benim Şehrim" diyerek Kongre Binası ve Oltu Taşı Çarşısı’na giden öğrenciler, burada mekanlar hakkında bilgi aldı, "Şehrimi okuyorum" diyerek okuma etkinliği de gerçekleştirdiler.

Cirit, bar ,kilim ,âşıklık geleneğiyle ilgili çeşitli etkinliklerin de yapılacağı proje önümüzdeki yıl haziran ayında Abdurrahman Gazi Türbesi’nde yapılacak piknikle sona erecek. Öğretmen E.Behiye Polat Kütük “Bu proje benim için çok önemli. 52 sene nefes aldığım, yaşadığım, kültürüyle şekillendiğim Erzurum’a ve tam 30 senedir ilim ve irfan yolculuklarında eşlik ettiğim onun güzel insanlarına bir vefa borcum. Desteklerinden dolayı Okul Müdürü Selahattin Şevketoğlu’na, Müdür Muavinleri Zakir Yolal , Muammer Bostancı’ya ve projenin uygulanmasında en büyük yardımcım olarak gördüğüm öğrenci velilerine teşekkür ediyorum” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yılın son İl Koordinasyon Toplantısı yapıldıÖnceki Haber

Yılın son İl Koordinasyon Toplantısı yap...

Gözdeki diyabetik Rentinopati hastalığına dikkat! Kör edebilirSonraki Haber

Gözdeki diyabetik Rentinopati hastalığın...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar