25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5744
EURO35.0234
ALTIN2425.3

Çalışkan, “Başörtüsü sorununu çözme adına, değerlerimiz feda edildi”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çalışkan, “Başörtüsü sorununu çözme adına, değerlerimiz feda edildi”
Abone ol
Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi  Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, iktidarın “Başörtüsü” sorununu çözme uğruna pek çok değerlerin feda edildiğini  ve tavizler verildiğini söyledi.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi  Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, iktidarın “Başörtüsü” sorununu çözme uğruna pek çok değerlerin feda edildiğini  ve tavizler verildiğini söyledi.

Saadet Partisi Osmaniye İl Başkanlığını ziyaret eden Parti GİK Üyeleri Doç. Dr. Necmettin Çalışkan ile Mehmet Karaman basın mensupları ile kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.

Saadet Partisi İl Başkanı Ahmet Kılıç, Partisinin GİK üyelerinin Osmaniye ziyaretlerinin amaçlarının, “Saadet sahada” programları kapsamında olduğunu vurgulayarak, 3 gün boyunca Osmaniye merkez ve ilçelerine ziyaretler yapılacağını, seçimlere yönelik taramaların yapılacağını vurguladı.

Saadet Partisi GİK üyesi  Doç. Dr. Çalışkan, gün itibarı ile 20 ilde ilçe taramaları yaptıklarını ve önümüzdeki seçimlerin, bundan önceki seçimlerden farklı olarak Türkiye’nin tarihini değiştirecek önem taşıdığını vurguladı.

Türkiye’nin Ak Parti iktidarı döneminde 20 yıllık süreçtekigelinen noktaya da değinin Çalışkan; “Bu iktidar başörtü sorununu çözdük diyor ama, bunu yaparken de bir çok değerimizi feda ettiğini görmekteyiz. Din ve inançlar adına yapılanları gören insanlarımızın son yıllarda dinden soğumakta olduğunu belirterek, ‘Ateist ve Deist’ insanların sayıları çoğalmaktadır. Bunların her olayda ‘din’ sözlerini kullanmaları sayesinde insanları inançlarından soğuttular.

DARBELER VE SİYASİ DEĞİŞİMLER

Türkiye’deki siyasi değişimler üzerine de konuşan Çalışkan, 1950’lerdeki seçimlerin ardından ezanın Türkçe okunması olayının yaşandığını anımsatarak, ihtilal süreçlerinde yaşanan olaylara değindi.

Ak parti’nin kuruluşundan bugünkü sürece kadar ki 20 yılda kurulduğu gibi kalmadığını belirten Çalışkan; “Ak partinin birinci dönemi, demokratikleşme  süreciydi. Yola çıkarken böyle çıkıldı.

İkinci dönemine baktığımızda totalileşme dönemine girdi, bazı isimler tasfiye edilmeye başlandı. İkinci dönemde, Perinçek, Bahçeli ve Destici gibi parti genel başkanları ile hareket etmeye başladılar.”dedi.

DÜNYADA EN FAZLA TUTUKLU GAZETECİYE SAHİBİZ

Saadet Partisi GİK üyesi Doç. Dr.  Necmettin Çalışkan, Ak Parti iktidarının 20 yıllık süre içerisindeki uygulamalarına değinerek; “Bugün ülkemizde uyuşturucu kullanma yaşı 12’ye düşmüştür. Evliliklerin süresi 5 yıla düşmüştür.  

Gençlerimiz işsiz, dev tesislerimiz yabancıların kontrollerine geçmiş bulunmaktadır. Bir gecede Cumhurbaşkanı’nın imzası ile insanlar cezalandırılıyor, hapse atılıyor. Bankaların faizlerden aldıkları kazançlar ülkenin bütçesinin üzerine çıkmış durumdadır.  

Muhabirler haber yapmaktan çekiniyor; hangi çetenin hedefi olacağını düşünüyor! Yazarlar kalemlerini kullanırken sözleri seçerek kullanıyor. Dünyada en fazla tutuklu gazetecinin bulunduğu ülke haline geldik.”dedi.

6’LI MASA ZORUNLU KOALİSYONDUR

Seçimler öncesinde 6 siyasi partinin birlikte hareket etmesi ile ilgili olarak bir soru üzerine  açıklamalarda bulunan Çalışkan; “Saadet Partisi ülke ve vatandaşlarımızın menfaatleri için geçmişte, değişik koalisyon Hükümetlerinde yer aldı ve destek verdi.

Saadet partisi 50 yıllık geçmişi ile her zaman masada yanlış olmaz ve yanlış imza atılmaz. Bugünkü 6’lı masa zorunlu bir koalisyon oluşturmaktır. Ülkemizin geleceği için bunu önemsiyoruz.  

Eskiden meyhaneden çıkanlar Banka Müdürü yapılıyordu, şimdi ise Cuma’dan  çıkanlar Banka Müdürü yapılıyor. Asıl mesele ülkemizin bugünkü geldiği durumdur.

Ekonomiden sağlığa, tarımdan dış politikaya kadar  iflas etmişliğimizden kurtulup, insanca yaşanmasını sağlamak için 6 siyasi parti bir araya gelmiştir.”diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Kuran-ı Kerim bütün insanlığa gönderilmiş bir kitap”Önceki Haber

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Kuran-ı K...

Kore Cumhuriyeti Başkonsolosu, Kore gazilerinin ayağına geldiSonraki Haber

Kore Cumhuriyeti Başkonsolosu, Kore gazi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar