19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6012
EURO34.8231
ALTIN2490.9

Çağazderden Nevruz kutlaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çağazderden Nevruz kutlaması
Abone ol
İZMİR ÇAĞDAŞ AZERBAYCAN KÜLTÜR DERNEĞİ (ÇAĞAZDER) ÜYELERİ, BAHARIN MÜJDECİSİ NEVRUZ BAYRAMI’NI DAYANIŞMA GECESİNDE DÜZENLEDİKLERİ ETKİNLİKLE KUTLADI.

İzmir Çağdaş Azerbaycan Kültür Derneği (ÇAĞAZDER) üyeleri, Nevruz Bayramı’nı dayanışma gecesinde düzenledikleri etkinlikle kutladı.


İzmir’de yaşayan Azerbaycan Türkleri, ÇAĞAZDER tarafından Bayraklı Tepekule’de düzenlenen Nevruz kutlamasında buluştular. Türk dünyasında Ergenekon’dan çıkışı temsil eden ve yeni gün anlamına gelen Nevruz Bayramı çerçevesinde organize edilen etkinliğe katılan üyeler, Azerbaycanlı sanatçılar, Arzu Kurbani ve Cavit Tebrizli’nin türküleri eşliğinde doyasıya eğlendi. Kutlama etkinliğinde sahne alan Çağazder Halk Dansları Topluluğu da gösterisiyle geceyi renklendirdi.


Çağazder Başkanı Cemal Mehmethanoğlu, kutlama etkinliğinde yaptığı konuşmada, Nevruz’un Türk dünyası için öneminin büyük olduğunu belirterek, 21 Mart’ın Azerbaycan’da resmî tatil olarak kabul edilmesinin gündemde olduğunu söyledi. Kutlamaların tarihçesinin Göktürklere kadar uzandığını vurgulayan Cemal Mehmethanoğlu, Orta Asya’dan Balkanlar’a kadar birçok ulusun kendine özgü sembol ve kültürlerle anlamlandırdığı Nevruz’un, Türk dünyasında Ergenekon’dan çıkışı temsil ettiğini, yeni bir gün, yeni bir yıl, yeniden doğuş gibi anlamlar atfedildiğini dile getirdi. Başkan Mehmethanoğlu, "21 Mart’ta güneş kuzey yarım küreye döner. Baharın gelişi, doğanın dirilişi bu tarihten sonra başlar. Orta Asya’daki Türk toplulukları, Azerbaycan Türkleri, Kırgızlar, Kazaklar, Özbekler, Uygurlar, Tatarlar, Anadolu Türkleri ve Balkan Türkleri binlerce yıldır çeşitli kutlamalarla baharı karşılamışlar ve bu canlı geleneği günümüze taşımışlar." dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ayvalıkta “Turizmde Güncel Yaklaşımlar, İstihdam ve Kariyer Fırsatları” masaya yatırıldıÖnceki Haber

Ayvalıkta “Turizmde Güncel Yaklaşımlar,...

Adana’da iki otomobilin çarpıştığı kazada sürücüler yaralandıSonraki Haber

Adana’da iki otomobilin çarpıştığı kazad...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar