160x600
03 Temmuz, 2025, Perşembe
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Büyükşehirle doğanın kalbinde: 6 farklı rotada macera başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehirle doğanın kalbinde: 6 farklı rotada macera başlıyor
Abone ol
SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, PANDEMİ SEBEBİYLE ARA VERDİĞİ DOĞA YÜRÜYÜŞLERİNE HARİKA BİR PROGRAMLA YENİDEN BAŞLIYOR. UNUTULMAZ BİR DENEYİM İÇİN İL ORMANI, KARAGÖL İLE ACELLE YAYLASI, ELMALI KÖYÜ, ARSLANLAR GÖLETİ, YANIK VADİSİ VE AKGÖL OLMAK ÜZERE 6 FARKLI ROTA BELİRLENDİ. DOĞANIN KALBİNDE İLK YÜRÜYÜŞ 29 MAYIS'TA İL ORMANI'NDA YAPILACAK.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, pandemi sebebiyle ara verdiği doğa yürüyüşlerine harika bir programla yeniden başlıyor. Unutulmaz bir deneyim için İl Ormanı, Karagöl ile Acelle Yaylası, Elmalı Köyü, Arslanlar Göleti, Yanık Vadisi ve Akgöl olmak üzere 6 farklı rota belirlendi. Doğanın kalbinde ilk yürüyüş 29 Mayıs’ta İl Ormanı’nda yapılacak.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi, doğaseverler için bir süre önce hazırlığına başladığı takvimi tamamladı. Pandemi sebebiyle ara verilen doğa yürüyüşlerine devam etme kararı alan Büyükşehir rotalarını belirledi. Doğada yeni bir keşif, unutulmaz bir maceranın planları yapıldı. Taleplere ve şartlara göre, doğaseverlerin büyük keyif alacağı 6 parkur belirlendi. 1 aylık takvim içerisinde İl Ormanı, Serdivan, Karagöl - Acelle Yaylaları, Elmalı Köyü, Aslanlar Göleti, Yanık Vadisi ve Akgöl rotaları yer aldı.


Yürüyüşlerin 29 Mayıs’ta İl Ormanı parkuru ile başlayacağı açıklandı. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada 100 doğasever için başvuruların www.sakarya.bel.tr adresinde açıldığı belirtildi. Doğaseverler yürüyüş alanlarına Demokrasi Meydanı’ndan kalkacak otobüslerle taşınacak. Ayrıca, kayıtlar bittiğinde rotalara kendi imkânlarıyla gelecek olan kişiler alanda kayıt yaptırarak ekibe dâhil olabilecek. Yeni katılımcılara imkân sunulması için bir kişi en fazla bir parkurda kayıt olabilecek. Büyükşehir Belediyesi, parkurlara kendi imkânlarıyla ulaşan katılımcılara ayrıca izcilik hizmeti sunacak.


Büyükşehir Belediyesi’nin parkurlar, tarihleri ve kayıt detaylarının ayrıntılarını içeren açıklaması ise şu şekilde: “Doğa yürüyüşü kayıtları belediyemiz internet sitesinden, ilgili haftanın içerisinde yapılmaktadır. 29 Mayıs’ta yapılacak olan İl Ormanı parkuru yürüyüşü için kayıtlar; 23 Mayıs Pazartesi günü saat 09:00’dan, 26 Mayıs Perşembe günü saat 12:30’a kadar belediyemiz internet adresinden yapılabilir. Doğa yürüyüşleri için detaylı bilgi almak isteyenler 241 20 02 no’lu telefonu arayabilirler.”

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kartalda dükkan sahibi içeride kahvaltı hazırlarken bahçede hırsızlık yaptılarÖnceki Haber

Kartalda dükkan sahibi içeride kahvaltı...

Şamatur yaylası cennetten köşe gibiSonraki Haber

Şamatur yaylası cennetten köşe gibi

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar