160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Bunaltıcı sıcaklar vatandaşı sulu meyvelere yönlendirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bunaltıcı sıcaklar vatandaşı sulu meyvelere yönlendirdi
Abone ol
BUNALTICI SICAKLAR VATANDAŞI SULU MEYVELERE YÖNLENDİRDİ

Bayburt’ta hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte vatandaşlar su ihtiyacını gideren meyvelerden karpuza yöneldi.


Sıcaklığın 32 derecenin üzerinde seyrettiği Bayburt’ta vatandaşlar, sulu ve serinletici meyvelerden olan karpuza ilgi gösteriyor. Geçen yıla göre bu yıl daha az ekildiği için karpuz fiyatlarında artış yaşanıyor. Ancak vatandaşlar karpuzdan vazgeçemiyor. Sıcaklığın kendini hissettirmesiyle vatandaşların karpuza ilgisinin artığını dile getiren Kadir Can, “Türkiye’de bu yıl karpuz ekim alanı az. Hava sıcaklığının iyiden iyiye kendisini hissettirmeye başlamasıyla vatandaşların karpuza talebi arttı. Geçen seneye göre bu yıl karpuz fiyatları biraz daha yüksek. Karpuz ekenler bu yıl para kazandı. Bayburt’ta bu sıcakta vatandaşların karpuz yemesini tavsiye ediyorum. Karpuz insana serum gibi gelir” dedi.


Sıcak havada karpuz tüketilmesinin faydalı olduğunu belirten Seyfi Bayer ise "Yaz mevsiminde karpuz tüketmek faydalıdır. Sıcak havada karpuz insanı serinletiyor. Vatandaşlara karpuz yemelerini tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.


Öte yandan Meteorolojiden yapılan bilgilendirmede Bayburt’ta hava sıcaklıların mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde olacağı belirtildi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üreticilerden Başkan Gültaka Üzüm Şenliği teşekkürüÖnceki Haber

Üreticilerden Başkan Gültaka Üzüm Şenliğ...

Başkan Dinçer: “Çocuklarımızın milli ve manevi değerlerle yetişmesi için çalışıyoruz”Sonraki Haber

Başkan Dinçer: “Çocuklarımızın milli ve...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar