160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Bulgaristanda 19 bin tavuk kuş gribi nedeniyle itlaf edilecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bulgaristanda 19 bin tavuk kuş gribi nedeniyle itlaf edilecek
Abone ol
BULGARİSTAN'IN GÜNEYİNDEKİ BİR TAVUK FABRİKASINDA TESPİT EDİLEN KUŞ GRİBİ SEBEBİYLE 19 BİN TAVUĞUN İTLAF EDİLECEĞİ AÇIKLANDI.

Bulgaristan’ın güneyindeki bir tavuk fabrikasında tespit edilen kuş gribi sebebiyle 19 bin tavuğun itlaf edileceği açıklandı.


Bulgaristan’ın güneyindeki Krivo Pole köyünde kuş gribi tespit edildi. Bölgede gıda güvenliğinin sağlanmasından sorumlu yetkililer tarafından yapılan açıklamada, yumurta tavukçuluğunun yapıldığı bir fabrikada kuş gribi nedeniyle 19 bin tavuğun itlaf edileceği belirtildi. Yetkililer aynı fabrikada son 3 yıl içinde üç kez kuş gribi salgını ile karşılaşıldığını söyledi. Hastalığın insanlara bulaşma ihtimalinin düşük olduğu biliniyor.


Ocak ayında, Fransa Tarım Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkenin güneybatı bölgelerindeki farklı alanlarda kuş gribi salgınının görüldüğü bildirilmişti. Salgın nedeniyle toplamda 2.5 milyon kanatlı hayvanın itlaf edileceği duyurulmuş, şu ana kadar yaklaşık 1.2 milyon hayvanın itlaf edildiği ve salgınla mücadele amacıyla ihtiyati tedbir olarak 1.3 milyon hayvanın daha itlaf edileceği belirtilmişti.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2022 İnsani Gelişme Raporu Gaziantep toplantısı yapıldıÖnceki Haber

2022 İnsani Gelişme Raporu Gaziantep top...

Tüfenkci Turgut Özal Üniversitesinden umutluSonraki Haber

Tüfenkci Turgut Özal Üniversitesinden um...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar