Osmaniye Belediyesi FıstıkFest
25 Ekim 2026, Pazar
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Buldan ormanlarında kuzugöbeği bereketi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Buldan ormanlarında kuzugöbeği bereketi
Abone ol
Sık Ve Bol Yaşanan Yağmur Yağışların Etkisiyle Buldan’da Kuzugöbeği Mantarı çok çıktı. Vatandaşlar Hem Doğa Yürüyüşü Yapıyor Hem De Değerli Mantarı Topluyor.

Sık ve bol yaşanan yağmur yağışların etkisiyle Buldan’da kuzugöbeği mantarı çok çıktı. Vatandaşlar hem doğa yürüyüşü yapıyor hem de değerli mantarı topluyor.

Denizli’nin Buldan ilçesinde çam ormanlarında yetişen kuzugöbeği mantarının bu yıl daha fazla görülmesi, vatandaşları doğaya yönlendirdi. Hafta sonlarını fırsat bilen birçok kişi, hem temiz hava almak hem de mantar toplamak için ormanlık alanlara akın etti.

Çocukluğundan bu yana doğayla iç içe olduğunu belirten elektronikçi İbrahim Koca, boş zamanlarında eşiyle birlikte kuzugöbeği topladıklarını söyledi. Koca, "Sürekli gittiğimiz yerler var, artık bu işte tecrübeliyiz. Mantarları nazikçe koparıp saplarını toprağa bırakıyoruz. Poşet yerine sepet kullanarak doğaya katkı sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Kuzugöbeği mantarının hem lezzetli hem de besin değeri yüksek bir mantar olduğunu ifade eden Koca, "Şu anda kilosu yaklaşık 2000 TL’den satılıyor. Biz ihtiyacımız kadar topluyoruz ancak bu yıl ormanlarda ciddi bir yoğunluk var. Yağışların fazla olması ve ardından gelen güneşle birlikte rekolte oldukça arttı" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kış uykusundan uyanan ayıların kar keyfi Önceki Haber

Kış uykusundan uyanan ayıların kar keyfi

Biyolog 3 yıl önce boşandığı kocası tarafından çocuklarının yanında vuruldu Sonraki Haber

Biyolog 3 yıl önce boşandığı kocası tara...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar