160x600
22 November, 2025, Saturday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Buğday hasadı sürüyor: Bu sezon verim düşük

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Buğday hasadı sürüyor: Bu sezon verim düşük
Abone ol
Adana’nın Kozan Ilçesinde Buğday Hasadı Başladı. Bu Yıl Kuraklık Nedeni Ile Susuz Kalan Buğdaylarda Rekolte Dönümde Yüzde 50 Düştü.

Türkiye’nin önemli üretim merkezlerinden Adana’nın Kozan ilçesinde buğday hasadı yapılırken, kuraklık nedeniyle verimin yaklaşık yüzde 50 düştüğü belirtildi.

Çukurova’nın bereketli topraklarında önemli ürünlerden buğdayda hasat dönemi sürüyor. Kente genelinde olduğu gibi Kozan ilçesinde de hasadı devam eden buğdayda verim kaybı yaşandı. Bu yıl kuraklık nedeniyle buğdayların boy vermediğini belirten üreticiler, dönümde verimin yüzde 50’ye yakın düştüğünü söyledi.

Çandık bölgesinde ilk buğday hasadını gerçekleştiren Osman Kalpa "Bu yıl mahsulde verim sıfır. Şuan dönümde 100-150 kilogram veriyor. Geçtiğimiz yıllarda 300-500 kilogram verim alıyorduk. Bu yıl kuraklık nedeni ile olmadı. Allah’tan gelene yapacak bir şey yok. Bu yıl herkes razı olacak" dedi.

Üreticilerden Osman Yalçın’da kendi bölgelerinde hasadın yeni başladığını belirterek, "Bazı tarlalarda 300 kiloya kadar verim alıyoruz ama genelde verim düşük" diye konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Orduda esnaf, Heimlich manevrası ile çalışanının hayatını kurtardı: O anlar güvenlik kamerasında Önceki Haber

Orduda esnaf, Heimlich manevrası ile çal...

Aksarayda 8 kişinin yaralandığı trafik kazası kavgasında 4 tutuklama Sonraki Haber

Aksarayda 8 kişinin yaralandığı trafik k...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar