160x600
18 November, 2025, Tuesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Bozdoğanda hayvan otlatmak ve hayvan pisliğini dışarı çıkarmak yasaklandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bozdoğanda hayvan otlatmak ve hayvan pisliğini dışarı çıkarmak yasaklandı
Abone ol
Bozdoğan’da Hayvan Otlatmak Ve Hayvan Pisliğini Dışarı çıkarmak Yasaklandı

Aydın genelinde yayılan şap hastalığı nedeniyle Bozdoğan’da tüm büyükbaş, küçükbaş hayvanların dışarı çıkarılması, nakli ve merada otlatılması ikinci bir duyuruya kadar durduruldu.

Bozdoğan’da tedbirler sıkılaştırıldı

Aydın genelinde görülen şap hastalığı üzerine, Hayvan Hastalıkları Komisyonu kararı kapsamında Bozdoğan’da yeni tedbirler yürürlüğe girdi. İlçe kaymakamlığında alınan karara göre, bütün büyükbaş ve küçükbaş hayvanların dışarı çıkarılması, merada otlatılması, ilçe dışına nakli, hayvan gübresi ve dışkılarının dışarı taşınması hastalık tamamen sönüş ilan edilene kadar durduruldu.

Yetkililer, bulaşmanın önlenmesi için üreticilerin mutlaka dezenfeksiyon uygulamalarına dikkat etmesi gerektiğini vurgulayarak alınan karara uymayanlara 105 bin lira cezai işlem uygulanacak.

Konuyla ilgili detaylı bilgiye ihtiyaç duyan üreticiler, Aydın İl Tarım Müdürlüğü veya bağlı bulundukları İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ile iletişime geçebilecek.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburt-Erzurum kara yolunda trafik kazası: 3 yaralı Önceki Haber

Bayburt-Erzurum kara yolunda trafik kaza...

Köyceğizde emekli öğretmen ormanlık alanda kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti Sonraki Haber

Köyceğizde emekli öğretmen ormanlık alan...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar