09 Mayıs, 2024, Perşembe
DOLAR32.2213
EURO34.7335
ALTIN2408.4

Bozburun içme suyu hattının 2 Bin 500 metresi tamamlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bozburun içme suyu hattının 2 Bin 500 metresi tamamlandı
Abone ol
Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarafından Marmaris, Bozburun Yarımadasında Başlatılan 53 Kilometrelik Içme Suyu Hattının 2 Bin 500 Metresi Tamamlandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesinin Marmaris Bozburun Yarımadası için başlattığı 53 bin metre uzunluğundaki içme suyu hattının çalışmaları devam ediyor. Yaz aylarında suyun yetersiz kalması nedeniyle büyük sorun yaşayan bölge halkının problemi Muğla Büyükşehir Belediyesinin başlattığı proje ile çözülüyor.

262 Milyon TL’lik yatırım

Marmaris Bozburun Yarımadasında başlatılan çalışmalar çerçevesinde Marmaris Atatürk Barajından Turunç, Bozburun, Selimiye, Söğüt, Bayır, Osmaniye ve Taşlıca Mahallelerine içme suyu sağlanacak. Projeye göre 53 bin metre içme suyu hattı ile birlikte 3 terfi merkezi, 2 içme suyu dağıtım deposu, 1terfi deposu, 8 maslak, elektrik nakil hattı ve mekanik iyileştirmeler yapılacak. 53 Bin Metre uzunluğunda ki içme suyu hattının 2 bin 500 metresi tamamlanırken, Muğla Büyükşehir Belediyesi proje için yaklaşık 262 milyon 980 bin TL ödeme yapacak.

Muhtar Şahin; “Bu proje ile köyümüz canlanacak”

Mahallelerinde uzun yıllardır su sorunu olduğunu ve bunu bölge halkını çok olumsuz etkilediğini söyleyen Osmaniye Mahalle Muhtarı Mehmet Şahin, “Suyun geldiğine sevindim. Zaten çalışmaları da görüyorum. Suyun gelmesinde köylerimize çok büyük faydasının olacağını tahmin ediyorum. Suyu oymayan köylerimize suyun gelmesini kendimize gelmiş gibi seviniyoruz” dedi.

Mahalle Esnafı Yücel; “Kireçli sudan kurtulacağız”

Osmaniye’de işletmecilik yapan Meral Yücel suyun kireçli olduğunu ve Büyükşehir Belediyesinin projesi ile bu olumsuz durumdan kurtulacaklarını söyledi. Yücel, “Ne güzel bir şey suyun olması her yerde. Kireçli sulardan da kurtuluyoruz. Bunun için çok teşekkür ediyoruz Büyükşehir Belediyesine” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep’te Doğa Akademisinde öğrencilere çevre ve sıfır atık bilinci kazandırılıyorÖnceki Haber

Gaziantep’te Doğa Akademisinde öğrencile...

Türkiye uluslararası eğitimde ilk 10daSonraki Haber

Türkiye uluslararası eğitimde ilk 10da

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar