
Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftaya %0,58’lik bir düşüşle 10.827,98 puandan başladı.
Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftaya %0,58’lik bir düşüşle 10.827,98 puandan başladı.
Geçen haftanın son işlem gününde 84,2 milyar TL işlem hacmiyle son zamanların en düşük hacmini kaydeden BIST 100, haftalık bazda ise %2,37’lik bir düşüş yaşadı.
Özellikle bankacılık sektörü, geçen haftaki düşüş eğiliminde öne çıktı.
Bankacılık endeksi, haftayı %6,7’lik bir kayıpla tamamladı.
Moody’s’in not artırımı sonrası küresel piyasalarda riskten kaçışın artmasıyla bankalarda kâr satışlarının yoğunlaştığı gözlemlendi.
Haftaya satıcılı bir seyirle başlayan Borsa İstanbul’da, BIST 100 dışı endeksin ilk işlemlerde %1’e yakın geri çekildiği görüldü.
Sektör bazında bakıldığında bankalar, güne hafif pozitif bir başlangıç yaptıktan sonra ilk saatte %1’e yakın değer artışı yaşadı.
İletişim, inşaat ve teknoloji sektörleri de güne artıda başlayan diğer sektörler arasında yer aldı.
Buna karşılık, turizm, kâğıt ve faktoring sektörleri ise haftaya en çok düşüşle başlayan sektörler oldu.
BIST 100 endeksinde güne yükselişle başlayan hisseler arasında SDTTR, YEOTK, KONTR, LMKDC ve AKSA öne çıktı.
Öte yandan, AGROT, BINHO, CCOLA, TURSG ve CWENE ise güne en çok düşüşle başlayan hisseler olarak kaydedildi.
Borsa İstanbul genelinde ilk saatte FORTE, FONET ve BRMEN en çok yükselen hisseler arasında yer aldı.
Taban fiyatına düşen USAK ile SEKFK ve TMPOL ise ilk saatte en çok gerileyen hisseler oldu.
Borsa İstanbul'daki bu dalgalanmalar, yatırımcılar için dikkatle takip edilmesi gereken önemli gelişmeler arasında yer alıyor.

Yorum Yazın