160x600
28 November, 2025, Friday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Bilişim uzmanı: Yapay zekayı hayatımızın her alanında farkında olmadan kullanıyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bilişim uzmanı: Yapay zekayı hayatımızın her alanında farkında olmadan kullanıyoruz
Abone ol
Kayserili Bilişim Uzmanı Hakan Topuzoğlu; Yapay Zekanın Bilinenin Aksine Sadece Uygulamalarda Olmadığını, Insanların Günlük Hayatta Kullandığı Programlarda Da Mevcut Olduğunu Söyledi.

Kayseri’de Bilişim Uzmanı Hakan Topuzoğlu, yapay zekanın bilinenin aksine sadece uygulamalarda olmadığını, insanların günlük hayatta kullandığı programlarda da mevcut olduğunu söyledi.

Yapay zekanın hayatın içine her alanda girmiş durumda olduğunu aktaran Bilişim Uzmanı Hakan Topuzoğlu, "Cep telefonu kullanırken dahi hey diye çağrı yaptığımızda bize yardımcı olan asistanlar var. Daha önce kullandığımız programlara bakarak ya da alışkanlıklar göz önünde bulundurularak bize cevap veriyor. Aynı zamanda kullanılan kamera sistemleri bir yerde hareket daha uzun sürdüyse bunun bir hırsız olabileceğini düşünüp belli yerleri arayabiliyor. Navigasyon sistemlerini hepimiz kullanıyoruz. Eskiden bir yerden bir yere gideceğimizde insanlara sorardık, şimdi ise navigasyon kullanıyoruz" dedi.

"Kendi zekamızı kullanmazsak sıkıntı yaşarız"

Yapay zekanın her zaman doğruyu göstermediğini, insanların kendi zekasını da kullanması gerektiğini söyleyen Topuzoğlu, "Bazen bu navigasyonlar yanlış yönlendirebiliyor. Bizler her şeyi yapay zeka sistemlerine bırakır da kendi zekamızı kullanmazsak sıkıntı yaşayabiliriz. Kendi başıma da geldiği için söylüyorum; navigasyonun ‘Sağa dönün’ dediği yerde uçurum vardı. Bizler bu yapay zeka cihazlarını kullanırken yine kendi zekamızı kullanmaya devam etmemiz gerekiyor. Sosyal medyada gezerken dahi karşımıza çıkan içeriklerin hepsi yapay zeka ile karşımıza çıkıyor. Bir alışveriş sitesinde gezerken ‘Bunu alanlar şu ürünü de aldı, şu ürünleri de alabilirsiniz’ gibi mesajlarla karşılaşabiliyoruz. Bizim bunlara karşı dikkatli olmamız gerekiyor. Pazarlama stratejisi olarak firmalar ve siteler bunu yapıyorlar. Sosyal medya siteleri daha çok ziyaretçi alabilmek için e-ticaret siteleri daha çok satış yapabilmek için yapıyorlar ama bizim ‘Bu bilgiye gerçekten ihtiyacımız var mı?’ diyerek hareket etmemiz gerekiyor. Aksi takdirde alışverişin kurbanı olabiliriz. Yapay zekayı hayatımızın her alanında farkında olmadan kullanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa OSBde atıksu arıtma kapasitesi 12 kat artıyor Önceki Haber

Şanlıurfa OSBde atıksu arıtma kapasitesi...

Şehit Yusuf Bozkurt ve Şehit Halit Ergüvenin adları bu okulda yaşatılıyor Sonraki Haber

Şehit Yusuf Bozkurt ve Şehit Halit Ergüv...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar